Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Şehir Düşünce Merkezi

Yerel yönetimleri siyaseten güçlendirme tartışılırken, mevcut yerel yönetimler de boş durmuyor.
Altyapı-ulaşım hatta kentsel dönüşüm alanında yeni adımlar atılırken "şehir bilinci"yle ilgili çalışmalar da dikkat çekiyor. İki hafta önce, İstanbul Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile buluştum. Randevu yeri TEM Otoyolu kenarında belediyeye ait, çam ağaçları arasında iki katlı şık bir binaydı. Üzerinde ise "Şehir Düşünce Merkezi" yazıyordu.
Geçtiğimiz pazar o merkezin açılışı yapıldı. Başkan Göksu'yu dinlerken İstanbul adına heyecanlandım. Bir zamanlar şehrin çeperi sayılan Esenler'de artık "yaşanabilir bir şehir" özlemi orada yaşayanların katılımıyla tasarlanıyor.
Göksu şöyle diyor: "Yaşam alanlarının oluşturulması, şehrin gelişiminde her aşamaya toplumun bütününü katarak, farklı bakış açılarını özgür demokratik ortamda tartışıp, yerel ölçekli sorunların yanında ulusal ve küresel sorunların göz önünde bulundurulduğu alternatif stratejilerin geliştirilmesiyle mümkündür."
Düşünce ürünü şehirlerde yaşamak hayal mi dersiniz?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA