Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Kabinede 4 yeni isim, 2 mesaj

Ankara'da siyasetin nabzı hızlı atıyor.
Özellikle de iktidar ve ana muhalefet partilerinde nabız hayli yüksek.
AK Parti iki heyecanı birden yaşıyor.
Yeni kabine değişimi ve yeni barış sürecinin temkinli devam etmesi... En son anadille savunma hakkının Meclis genel kurulundan geçmesi barış sürecine katkı olduğu gibi AK Parti'nin eylül kongresinde topluma verdiği sözün tutulduğunu da gösteriyor. Bu da ister istemez AK Partilileri motive ediyor.
Ankara'da ilk durağım AK Parti genel Merkezi oluyor.
Çıkışta çiçeği burnunda Turizm ve Kültür Bakanı
Ömer Çelik'le karşılaşıyorum.
Yanında partideki görevini devredeceği
Mevlut Çavuşoğlu da var. Biraz ayaküstü sohbetten sonra onları kutluyor ve oradan ayrılıyorum.
Genel merkezde de sokakta da günün konusu kabinenin yeni üyeleri... Kabinede değişiklik bekleniyordu ama tahminleri aşan bir sürprizle gerçekleşmesi herkesi şaşırttı. Gidecek bakanlar tahmin edilse de Çelik dışında üç isim de sürpriz oldu.
Yeni kabine üyeleri yeni barış süreciyle uyumlu olabilecek birikimlere sahip. Siyaset dilinin yumuşayacağı ve daha kucaklayıcı bir dilin devreye gireceği bekleniyor.
İçişleri Bakanı Muammer Güler devlet deneyimiyle, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı entelektüel birikimiyle, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik kültürel derinliğiyle, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise halka dokunan ve sokağı iyi bilen siyasetçi kimliğiyle yeni döneme zenginlik katacak isimler.
Bu isimler genel siyaset kadar yerel siyaset için de önemli.
Bakan yapılan Adana, Edirne, Eskişehir ve Mardin önemli iller.
Bu illerde seçimin kazanılması AK Parti için önemli.
Ama sadece seçim kazanmak değil, adı geçen iller aslında yeni barış süreci açısından da anlamlı... Adana Akdeniz'in, Edirne Trakya'nın, Eskişehir Orta Anadolu'nun, Mardin ise Güneydoğu'nun nabzını yansıtan kilit iller.
Yeni atanan bakanlar arasında Ömer Çelik'in nevi şahsına münhasır bir durumu da var. Kültür ve Turizm gibi toplumun belli kesimlerini çabuk etkileyen, dünyayla entegrasyonu sağlayan bir alana, uzun zamandır Başbakan'ın yanında olan ve AK Parti geleneğini bilen biri atanıyor... Bu da turizm ve kültür alanında iddialı olunacağını gösteriyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA