Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

AK Parti'nin üç bakan adayı

AK Parti cephesinde büyükşehir adayları büyük oranda belirlendi.
Bugün yarın açıklanacak görünüyor.
Merakla beklenen bakanlar konusunda ise üç ismin adaylığı kesinleşmiş durumda: Binali Yıldırım -İzmir, Fatma Şahin -Gaziantep ve Sadullah Ergin -Hatay.
İzmir seçimi, AK Parti açısından zor bir seçim olacak. Ama aday kabinenin en başarılı bakanı Binali Yıldırım, il de yatırım açlığı çeken İzmir olunca sürprize hazır olmak gerekiyor. Tam da bu nedenle AK Partililer, şimdiden 10-14 arası ilçeye garanti gözüyle bakıyor.
Nüfusu 1.5 milyona ulaşan Hatay'a gelince...
Yerel ve genel son iki seçimde AK Parti çok rahat görünüyor. Ancak iki yıldır yaşanan Suriye olayları var ve seçimi nasıl etkileyeceği bilinmiyor. Sanıyorum bu nedenle AK Parti işi sıkı tutuyor ve Sadullah Ergin gibi son dönemin en başarılı ismiyle seçime giriyor.
En rahat şehir ise Gaziantep.
Bakanlığı başarılı biçimde yürüten Fatma Şahin'in neden belediye başkanı yapıldığı sorusu soruluyor ama şu da biliniyor; mevcut büyükşehirler arasında kadın aday gösterilebilecek en ideal şehir Gaziantep. Şahin, AK Parti'nin ilk kadın büyükşehir başkanı olacağı gibi en yüksek oyu alarak rekor kırması da sürpriz olmayacak.
Bu seçimlerin kıran kırana geçeceği bir il de Antalya. Burada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel'in adaylığı kesin gibi. Mevlüt Çavuşoğlu veya Suriye sınırında görev yapan Koordinatör Vali Veysel Dalmaz gibi başka aday adayları da var ama Başbakan Erdoğan, 2009 yenilgisini bizzat Türel'le aşmak istiyor. Bir anlamda "yiğit düştüğü yerden kalkar" düşüncesiyle hareket ediliyor. Yanlış da sayılmaz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA