Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

İzmir ve İstanbul'da öne çıkanlar

İzmir, belki de tarihinin en ilginç seçimine hazırlanıyor. Bunun nedeni AK Parti iktidarının en başarılı bakanı Binali Yıldırım'ın İzmir adayı olması.
CHP rahat ama kimi aday yapacağı bilinmiyor. Mevcut başkan Aziz Kocaoğlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda güçlü isim var. Onlardan biri de Ege-Koop Başkanlığı'ndan gelen Hüseyin Aslan. Aslan, iddialı bir portföye sahip. İzmir'in 12 ilçesinde 13 farklı konut projesiyle bilinen Aslan, 200'ü aşkın proje stokuyla da dikkat çekiyor.
İstanbul'un zor ilçelerinden biri de Beylikdüzü. AK Parti de CHP de hevesli. AK Parti'de mevcut başkan Yusuf Uzun dahil güçlü isimler var. Bu dönemde eski belediye Başkanı Vehbi Orakçı yeniden aday adayı, belde başkanlarından Velittin Küçük ise MHP'den AK Parti saflarına katıldı. İş ve eğitim dünyasındaki ataklarıyla Orakçı önde görünüyor. CHP'de ise iki güçlü isim var: İlçe başkanı Ekrem İmamoğlu ve avukat İbrahim Mendeşağu. İstanbul'un geleceği en parlak ilçelerinden biri Arnavutköy. Arnavutköy üçüncü havaalanı ve Kanal İstanbul projelerinin olduğu ilçe. AK Parti o kadar güçlü ki, CHP başlangıçta aday adayı bile gösteremedi.
Doğal olarak yarış AK Parti içinde olacak. Mevcut başkan Ahmet Haşim Baltacı dahil 20'ye yakın aday adayı var. Baltacı dışında iki isim öne çıkıyor: Abdullah Demirhan ve Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akboğa... Tabii dışarıdan sürpriz bir isim de olabilir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA