Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Kahvaltı en çok atlanan öğün

Giriş Tarihi: 8.12.2013

Medical Park Antalya Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Aysun Yurdakul, kahvaltının en önemli öğün olduğunu söyledi

Yorgunlık, iştahsızlık, kahvaltı yapmayanların genel sebeplerindendir. Oysa güne kahvaltı yaparak başlamanın önemi ve gerekliliği yapılan çalışmalarla ispatlanmıştır. Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Aysun Yurdakul, kahvaltı yapanların obez ve şeker hastası olma ihtimali azaldığı gibi metebolik hızının da arttığını söyledi.

ÖRNEK KAHVALTI
Kahvaltı yapınca acıktığımızı hissetmenin metabolizmanın çalıştığının göstergesi olduğunu vurgulayan Yurdakul, "Duyulan açlık hissi, fizyolojik ve olması gereken bir durumdur. Burada önemli olan kahvaltıda ne yediğinizdir. Enerji veren, vücudu güçlendiren, zindelik veren yiyecekler seçilmelidir" dedi. Protein grubu olarak peynir, süt, yumurta ve yoğurttan, CHO grubu olarak tam tahıl veya çavdar ekmeği, tahıl gevrekleri, yulaf ezmesi, buğday kepeği, keten tohumundan, yağ grubu olarak da ceviz veya fındık veya zeytinden seçim yapılabileceğini belirten Yurdakul, "Hepimizin yaptığı klasik kahvaltı tercihi olarak; haşlanmış yumurta, peynir, domates, salatalık, yeşillik, zeytin ve ekmek bu saydığımız CHO, protein ve yağ gruplarının hepsini içermektedir" dedi.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Kahvaltı en çok atlanan öğün
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN