MALZEMELER (6 kişilik)
Penne Makarna: 900 Gram
Patlıcan: 2 Adet
Capya : 2 Adet
Beyaz Peynir :200 Gram
Fesleğen: 10 Yaprak
Taze Soğan: 1 Bağ
Tere Yağı: 15 Gram
Ayçiçek Yağı: Yarım çay bardağı
Krema: 400 Gram
Tuz: Yeterince
Kara Biber: 1 Çay kaşığı
HAZIRLANIŞI
Penne makarnalar kaynatılarak tuz ve ayçiçeği yağı ile haşlanır (9-11 dakika arasında). Patlıcan ve biberleri közleyerek kabukları soyulur, küçük parçalar halinde doğranır. Taze soğanın sapları uzun şeritler halinde doğranır (4 cm uzunluğunda). Tavaya tereyağı ve soğan sapları atılır. Az kavurup közlenmiş patlıcan ve biber ilave edilir. Az kavurup krema eklenir. Tuz ve kara biber ilave edilip ince doğranan fesleğen yaprakları eklenir. Haşlanmış makarna ilave edilip 5 dakika daha makarnalar karıştırılarak pişirilir. Beyaz peynirleri de tabağa alınan makarnaların üzerine rendeleyerek servis edilir.