ŞEKER tadında bayram geçirmek, sağlıklı olmak için dengeli ve disiplinli bir beslenme alışkanlığımızın olması gerekir. Uzmanlar bayramda şeker içeriği yüksek içecekler yerine az şekerli veya şekersiz komposto ve hoşaflar, maden suyu ve taze meyve suyu tercih edilmesini tavsiye etti. Bayramda şeker ve tatlı tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Melis Atay, aşırı tatlı tüketimine karşı kalp, şeker ve tansiyon gibi kronik hastalığı olan bireyleri daha dikkatli olmaları konusunda uyardı. "Ramazan ayı boyunca açlık ile sınanan nefsin bayram ile şenlenmekte ve çoğu zaman ölçü fazla kaçmaktadır" diyen Atay, oruç sonrası olan bu dönemin vücudun yavaşlayan metabolizmasını düzenlemesi, dengeye girmesi için bir fırsat olduğunu belirtti. Bayramda tüketilmesi gereken besinler hakkında açıklamalarda bulunan Atay, "Sabahları kahvaltı atlanmamalı aşırı besin tüketimden kaçınılmalı. Ev yapımı çorbalar ve az yağ kullanılarak hazırlanmış sebze yemekleri yenilmeli. Aşırı yağlı, ağır yemekler yerine haşlama, fırında veya ızgara yemekler tercih edilmeli. Pilav, makarna ve rafine undan yapılmış ekmek yerine bulgur pilavı ve tam buğday unundan yapılmış pide ve ekmek tercih edilmeli" açıklamalarında bulundu.