Türkiye'nin en iyi haber sitesi

6 ay boyunca bozulmayan karpuz ‘Güreş Karpuzu’

Giriş Tarihi: 14.9.2019
6 ay boyunca bozulmayan karpuz ‘Güreş Karpuzu’
Polatlı'da Güreş Köyü'nde ekilen karpuz tam 6 ay boyunca bozulmuyor. Yıllarca tüm Türkiye'ye gönderilen karpuz, zamanla ekilmemeye başladı. Hikayesi 45 yıl önceye dayanan karpuz, kabuğunun kalınlığından dolayı tarlada bozulmadan aylarca kalabiliyor. 45 yıl önce Ankara çayından gelen bir çekirdekle üretime başladığını belirten çiftçi Fazlı Odabaşı, "Güreş karpuzu düzgün şartlarda muhafaza edilebilirse, Ocak ve Şubat ayına kadar tüketilebilir. Kalın kabuklu, iri çekirdekli ve çok lezzetli bir karpuz türüdür" dedi.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
6 ay boyunca bozulmayan karpuz ‘Güreş Karpuzu’
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN