Yılbaşı menüsünün vazgeçilmez lezzeti hindi, Ardahanlılarda yerini kaza bıraktı. Türkiye'nin en büyük kaz yetiştiriciliğinin yerleri arasında gösterilen Ardahan, yılbaşlarında hindi yerine kaz tercih ediyor.
Kaz etinin hindi etine göre daha besleyici olduğunu belirten ve Ardahan'da kaz ve hindi besiciliği yapan Gastronomi Uzmanı İlter Avşar, SABAH'a yaptığı açıklamada, kar yağdıktan sonra kaz satışlarında artış olduğunu, özellikle yılbaşı için vatandaşların kazı daha fazla tercih ettiğini söyledi.
Kaz yemeğinin Lezeti kadar sağlık açısında da dünyada kabul gördüğünü aktaran Avşar, "Kaz özelikle Avrupa'da çok rağbet görüyor. Öyle ki kaz ciğeri altın fiyatında. Bir çok hastalığa iyi geldiği uzmanlar tarafından kanıtlanmış durumda." dedi.
Avşar; bu yılbaşında sofralarda hindi yerine kaz etinin tüketileceğini söyledi. Hindi etinin vatandaşlar tarafından bu yıl talep görmediğinin altını çizen Avşar, kaz etiyle başta kaz macunu ve kaz mantısı olmak üzere birbirinden güzel yemeklerin yapıldığına dikkat çekti.
Hindi eti yerine kaz etini tercih eden vatandaşların her geçen yıl sayısının arttığını belirten Avşar, Maltepe sahilinde ki kaz yemeği üzerinde açmış olduğu iş yerinde rezervasyonların şimdi den dolduğunu belirtti.