Küçük yasta Urfa'nın Siverek ilçesinden Almanya'ya gelen işadamı Abbas Dağlık, bulaşıkçı olarak basladığı is hayatında zirveye çıktı. İlk olarak bir İtalyan restoranında bulaşıkçılık yapan Abbas Dağlık, Offenbach'ta 6'ncı restoranını açtı. Anatolia isimli lüks restoran, görkemli bir törenle hizmete girdi.
İsadamı Abbas Dağlık, 30 yıldır "Bir ise ne kadar emek verirsen, o is o kadar senindir" sloganıyla çalıştığını söyledi. Restoranlarının dördünün İtalyan mutfağı olarak hizmet verdiğini anlatan Dağlık, "İtalyan restoranlara 'Fantasia', Türk mutfağı restoranına ise 'Anatolia' adını vermeyi uygun gördük" dedi.
Dağlık'ın yeni restoranının açılısına Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı ve Konsolos Özkan Durmaz olmak üzere bankacılar, işadamları ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Açılışta tüm konuklara restoranın leziz yemekleri ikram edildi.
MARKA DEĞER ARTTI
Görkemli bir açılışla dualarla kapılarını açan Anatolia Restoran'ı görenler, "Offenbach şehrinin marka değeri böyle bir restoran ile çok arttı" yorumunda bulundu. Abbas Dağlık, diğer tüm restoranlarında olduğu gibi yeni restoranında da sabahları çok çeşitli ve uygun fiyatla kahvaltı verileceğini açıkladı.
İsa DEVEÇEKEN