Almanya'nın önde gelen turizm sirketi TUI, turizm sezonu başlangıcında Türkiye'de tatil amacıyla yapılan rezervasyonlarda geçen yıla göre yüzde 70 artış yaşandığını açıkladı. TUI Almanya'nın Stuttgart'ta düzenlediği Turizim Fuarı CMT'nin açılısında rakamlar açıklandı. Açıklanan rakamlara göre Türkiye bir kez daha Alman turistlerin gözdesi haline geldi.
KAPASİTE 100 BİN ARTACAK
Şirket, Türkiye'ye yönelik rezervasyonlarda kaydedilen artısın sevindirici olduğunu, artısa göre mayıs ve ekim ayları arasında sadece Antalya'ya yapılacak seferlerde yolcu kapasitesini 100 bin kisi daha artıracaklarını açıkladı. Hamburg, Hannover, Frankfurt, Leipzig, Düsseldorf, Köln, Nürnberg, Münih ve Stuttgart kentlerinden Türkiye'ye daha fazla sefer düzenleneceği kaydedildi. 2016'da TUI'nin Türkiye'ye yönelik rezervasyonları yaklaşık yarı yarıya düşmüş, 2017'de ise beklenen toparlanma gerçekleşememişti.
Öte yandan TUI, Tunus'a gitmeyi planlayan Alman turistlerin oranının yüzde 125, Mısır için rezervasyon yapan Almanların oranının da yüzde 58 arttığına işaret etti. Alman turistlerin Uzak Dogu ülkeleri tercihlerinde de Tayland, Jamaika ve Maldiv adalarının bası çektiği belirtildi. TUI Almanya Turistik Müdürü Stefan Baumert yaptığı açıklamada, Almanların gezme arzusunun çok fazla oldugunu ifade ederek, "Gezmek ve başka ülkeleri tanımak istiyorlar. Bu yaz döneminde de bunu göreceğiz. 2018 yaz dönemi rezervasyonları daha simdiden çok iyi gidiyor" şeklinde konuştu.