Almanya'nın Hamburg kentinde 29 Temmuz 1981 günü cesetleri bulunan Haluk Koçal (9) ile Michael Riesterer (8) isimli çocukları öldüren katil zanlısının robot resmi yayınlandı. 36 yıl sonra cinayet dosyasını yeniden açan Hamburg Savcılığı ve kurulan EG 163 Cold isimli özel cinayet araştırma ekibi, zanlının cinayet sırasında 30'lu yaşlarda, 180-185 santim boylarında, normal yapılı, koyu renk saçlı olduğunu ve açık renk gözlük taktığını duyurdu.
3 BİN EURO ÖDÜL
Su anda 67 yaslarında olduğundan hareket edilen katil zanlısını tanıyanların 040/4286-56789 numaralı telefonu aramaları istenirken, katilin yakalanmasına yardımcı olacaklara 3 bin euro ödül verileceği de açıklandı. Haluk Koçal ile Michael Risterer, 15 Haziran 1981'de kaybolmuş, cesetleri 29 Temmuz 1981 günü saat 16:00'da, bisikletlerinin bulunduğu yerden 12 kilometre uzaklıkta olan doğal koruma alanı 'Die Reit'te, agaçlar altına saklanmış olarak bulunmuştu. Dosyada bir tanığın çocukları son olarak 19:20 sularında bir otopark alanında, yanlarında bir erkekle gördüğü bilgisi yer almıştı.
ZANLI VAR, KANIT YOK
Olaydan üç yıl sonra Haluk'un üzerinde bulunan bir saç telinden yola çıkılarak Walter S. (38) adlı bir kisi gözaltına alınmış, delil yetersizliğinden serbest bırakılmıştı. Bu kisi komsusu ile kavga edince komsusu ona, 'Çocuk katili' diye seslenmişti. Savcılık simdi gelişen teknolojiden ve görgü tanıklarının ifadesinden yararlanarak katil zanlısına ulaşmaya çalışıyor.
Cengiz PARLAYAN / DORTMUND