Anneler dikkat! Bu yöntemle bebeğiniz mışıl mışıl uyuyacak...

Pek çok ebeveyn akşam vakti geldiğinde bebeklerini uyutmak konusunda güçlük çekmekte. Bu nedenle başvurulan ayakta sallama gibi yöntemler ise bebeğinizin uyku alışkanlığı haline gelmekte, ve belli bir yaştan sonra ebeveynleri çok zorlamaktadır. Peki bebeğinizin uykuya dalmasını sağlamanın ne gibi yöntemleri olabilir? İşte anne ve anne adayları için bebeğinizi uyutmanın püf noktaları...

Giriş Tarihi: 5.6.2018 11:52
Anneler dikkat! Bu yöntemle bebeğiniz mışıl mışıl uyuyacak...

MASAJ: BEBEĞİNİZİN RAHATLAMASINA YARDIMCI OLUN

Bebek masajı bebeğiniz ile tensel temas kurmanızın yollarından biridir. Ülkemizde pek sık görülmeyen bu yöntem, bebeğinizin uyku öncesi rahatlamasına yardımcı olacaktır. Yapılan bir araştırmada, uyku öncesi kısa bir masaj yapılan bebeklerin melatonin seviyelerinin yapılmayan bebeklere göre daha yüksek olduğu bulunmuştur. Uyku hormonu olarak da bilinen melatonin, tüm insanlarda vücudun uykuya dalmasını sağlayan en önemli etkenlerden biridir.

Bebeklerle tensel temasın yararlarını bir yazımızda işlemiştik. Masaj dışında, bebeğinizçıplak teninizle temas halinde bulundurarak da onun rahatlamasını sağlayabilir, uykuya dalmasını kolaylaştırabilirsiniz.

ARKADAŞINA GÖNDER
Anneler dikkat! Bu yöntemle bebeğiniz mışıl mışıl uyuyacak...
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA