Anneler dikkat! Bebeklere püre şeklinde yedirmek...

Bebeklerin içerik yönünden zengin ve kolay yemesi için püre haline getirilen yemeklerin gelişimlerine zarar verdiğine dikkat çeken uzmanlar, bu beslenme tarzının tıpkı “fast food” gibi kolay, hızlı ama zararlı olduğunu vurguluyor. Uzmanlara göre, bebeği kolaya alıştıran bu yöntem; tat farkındalığı, çiğneme, etkin dil hareketleri ve yutmanın sağlıklı gerçekleşme süreçlerinin takibinde sorun yaşamasına yol açıyor. Dil ve Konuşma Bozuklukları Uzmanı İbrahim Yaşa, bebeklerin beslenmesinde çokça tercih edilen püre şeklindeki “ezilmiş yemek” şeklinin yutma bozukluklarından çiğneme ve etkin dil hareketlerinin öğrenilmesine kadar pek çok soruna sebep olduğuna dikkat çekti.

Giriş Tarihi: 1.8.2018 10:09 Son Güncelleme: 1.8.2018 14:13
Anneler dikkat! Bebeklere püre şeklinde yedirmek...

SORUNLARA DAVETİYE ÇIKARABİLİR

Püre haline getirilen yiyeceklerin tüketimini fast food beslenmeye benzeten İbrahim Yaşa, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Tüketimi oldukça hızlı ve basit olan fast food beslenme şeklinin sağlığımız için oldukça zararlı olduğu artık bilinen bir gerçek. Kendimiz için tercih etmediğimiz bu beslenme şeklini bebeklerimiz için uygulamakta sakınca görmüyoruz. Bebeklerimizi sağlıklı besleme amacıyla fast food tüketimi kadar zararlı olabilecek basit beslemeye yöneltmek gelecekte ciddi sorunlarla karşılaşmasına davetiye çıkarabilir: Blender'dan bahsediyorum.

ARKADAŞINA GÖNDER
Anneler dikkat! Bebeklere püre şeklinde yedirmek...
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA