Bebekler ne zaman yürür? Bebeklerde yürüme belirtileri nelerdir?

Emeklemeyi başaran bebeğinizin bir sonraki hedefi hiç şüphesiz yürümektir. Siz de “Bebekler ne zaman yürür?” “Bebeklerde yürüme belirtileri nelerdir?” sorularına yanıt arıyorsanız haberimizi okumalısınız. Uzman görüşleri alarak derlediğimiz haberimizde sizin için “Bebekler ne zaman yürür?” sorusuna yanıt aradık. İşte “Bebekler ne zaman yürür?” sorusunun yanıtı…

Giriş Tarihi: 15.10.2018 17:38
Bebekler ne zaman yürür? Bebeklerde yürüme belirtileri nelerdir?

Sağlıklı bebeklerde yürüme yaşı 12-18. aylar arasıdır. Bazı bebekler, 12. aydan da önce yürüyebilirler. Çocuğun yürüme yaşı zekası ile ilgili değildir. Kaba motor hareketlerde bebeklere göre gelişim farklı olabilir.

YÜRÜMEYİ GECİKTİREN NEDENLER:

  • Bebeğin çok hızlı emeklemesi bebeğin yürümeye hevesini azaltır. Yürüme yerine emekleme ile her yere rahatlıkla ulaşabilecektir.
  • Aşırı korumacı anne-baba: bebeğin sürekli kucakta tutulması, üşütür, mikrop kapar veya düşer düşüncesiyle yere bırakmaktan kaçınma
  • Bebeğin fazla kilolu olması: bebeğin yürümesinde ve emekleme, dönme gibi diğer motor hareketlerin yapılmasında gecikmeye neden olur.
  • Bebeğin oturduğu yerde sürekli istediklerinin önüne konulması, motivasyon eksikliğine neden olur.
  • Nörolojik sistemi ilgilendiren hastalıklar: Bu hastalıklar sıklıkla daha önce bulgu verirler. Bebek 3. Ayda başını tutmamışsa, 6-7.aylarda dönmeye başlamamışsa, 8. Ayda desteksiz oturmamışsa bu aşamalarda araştırılması gerekir.

BEBEKLERDE YÜRÜME BELİRTİLERİ NELERDİR?

Bebeğiniz 9-12. Aylarda kendi başına dengede durmaya çalışır. Bebeklerin yürüme sürecince önemli nokta dengede durmaktır. Bu nedenle bebeğiniz birkaç saniyeliğine de olsa dengede durmaya başladıysa yakında ilk adımları da gelecek demektir. Bu aşamada bebeğinizin dengede durma konusunda ona cesaret verin bunu bir oyuna çevirin. Onunla beraber yere oturun ve ellerinden destek vererek ayağa kalkmasını sağlayın. Ellerini yavaşça bırakarak dengede durabildiği süreyi ölçün. Bu denemelerden sonra ona göstereceğiniz sevgi, onun iyi bir şeyler yaptığını anlamasını sağlayacaktır.

ARKADAŞINA GÖNDER
Bebekler ne zaman yürür? Bebeklerde yürüme belirtileri nelerdir?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA