Bebeklerde emzik tercihi nasıl olmalı

Gelişen teknoloji sayesinde bebek fizyolojisine uygun emziklerin tasarlanabilmesi ve annelerin bilinç düzeyinin yükselmesiyle birlikte emzik, tartışılan bir bebek ürünü olmaktan çıkarak, annelerin önemli bir yardımcısı haline geldi.

Giriş Tarihi: 10.1.2019 15:46 Son Güncelleme: 10.1.2019 16:13
Bebeklerde emzik tercihi nasıl olmalı

EMZİKLER KÖTÜ BİR ALIŞKANLIK MI, YOKSA ZARARSIZ YARDIMCI BİR ÜRÜN MÜ?

Emzik kullanımı, çoğu anne için soru işareti. Anneler sıklıkla bebekler için 'emzikler kötü bir alışkanlık mı, yoksa zararsız yardımcı bir ürün mü?' sorusuyla karşı karşıya kalıyor. Taşıdığı özelliklere dikkat edilerek bilinçli bir şekilde kullanıldığında, emzikler en işlevsel bebek ürünlerinden biri olabiliyor.

Bebeklerin emme ihtiyacını gideren ve onları güvende hissettiren emzikler, sahip olduğu özelliklere göre farklılıklar gösteriyor. Uç yapıları, boyutları ve üretildiği malzemeye göre kendi içinde çeşitlere ayrılan emzikleri seçerken, bebeklerin diş ve damak gelişimini olumsuz etkilemeyecek bir ürün tercih edilmesi önem taşıyor. Son dönemde tamamı silikondan yapılmış emzikler anneler tarafından daha fazla tercih ediliyor. Wee Baby ailesine yeni katılan "Silikon Emzik" hafif olmasıyla 0-6 aylık bebekler için ideal. Seçilecek emziğin "air sistem"e yani hava alan bir sisteme sahip olması, emziğin bebeğin emme hareketiyle uyum sağlamasına destek oluyor.

ARKADAŞINA GÖNDER
Bebeklerde emzik tercihi nasıl olmalı
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA