Emzik seçimi ve kullanımı ile ilgili püf noktalar

Bebek bekleyen ya da bebek sahibi olan herkes emzik konusunu mutlaka aklından geçirir. Kimi kullanıp kullanmamayı düşünürken kimi de emzik seçerken dikkat edilebilecek konuların olup olmadığını merak eder. Tabii ki emzik seçiminde de dikkat edilmesi gereken bazı detaylar vardır. İşte emzik kullanımı ile ilgili püf noktalar...

Giriş Tarihi: 11.4.2019 12:38 Son Güncelleme: 11.4.2019 12:42
Emzik seçimi ve kullanımı ile ilgili püf noktalar

Miniklerin yaşına ve gelişimine uygun boyutlarda emziği seçin. Bebeklerin doğal damak gelişimini destelemeye yardımcı olan emzikleri, onların yaşına ve gelişimine uygun boyutlarda seçmek gerekiyor. Bebekleri için en ideal emziği seçen ebeveynler, onların hiçbir yabancılık çekmeden emziğe alışmasını sağlıyor.



Doğal bir alternatif olan kauçuk emzikleri tercih edin. Bebeklerini her şeyin en sağlıklısı ve en güzeli ile büyütmek isteyen ebeveynler için kauçuk emzikler mükemmel bir seçenek. Silikon emziklere göre daha doğal ve sağlıklı olan kauçuk emzikler, tek parça olarak üretildiği için bakteri ve kir birikmesine sebep olan parça aralıklarını ve çatlakları da engelliyor. Özellikle yeni diş çıkaran ve bu dönemde ısırma eğilimi gösteren bebeklerde kauçuk emzik kullanmak daha faydalı oluyor.

Belirli aralıklarla emzikleri değiştirin. Bu durum bebeğinizin emziği ne kadar güçlü ve sıkı emdiğine bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Emzik uçları zamanla kullanıma bağlı olarak aşınma, yırtılma veya renk değişikliği gibi belirtilerle deforme olabiliyor. Bu yüzden miniklerin sağlıklı gelişim gösterebilmesi için emzikleri belirli aralıklarla değiştirmek gerekiyor.

ARKADAŞINA GÖNDER
Emzik seçimi ve kullanımı ile ilgili püf noktalar
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA