Bebeklerin parmak emmesi sorun mudur?

Bebeklerin parmak emmesi, dışarıdan bakıldığında çok sempatik bir davranış gibi görünse de bu durum başta diş bozuklukları olmak üzere çeşitli rahatsızlıklara neden olabiliyor.

Giriş Tarihi: 4.7.2019 12:57
Bebeklerin parmak emmesi sorun mudur?

Masumane bir davranış gibi görünen parmak emme, ilerleyen yaşlarda çeşitli fiziksel sorunların ortaya çıkmasına neden olabiliyor.

BEBEKLER NEDEN PARMAK EMER?

Parmak emme, doğuştan gelen çevreyi tanıma ve anlama merakından dolayı gösterilen bir davranıştır. İlk başta sempatik bir davranış olduğu düşünülse de müdahale edilmediğinde ilerde çeşitli sağlık sorunlarına neden olur.

PARMAK EMEN BEBEĞE NE YAPILMALI?

3-4 yaşlarına kadar süren bu davranışın 5 yaşına kadar devam etmesi normaldir. Eğer bu yaştan sonra da bu davranış devam ediyorsa önlem alınması gerekir.

Çocuk eğer parmak emme davranışını değiştirme konusunda istekli değilse onun ilgisini çekecek başka aktiviteler bularak dikkatini başka yöne çekmelisiniz.

El bağlama gibi kısıtlayıcı uygulamalardan kaçınmak gerekir. Bu tarz yanlış uygulamalar, sorunun daha da çözülmez hale gelmesine neden olur.

Anne babalar çocuklarına karşı daha ilgili ve sıcak davranarak, çocuk üzerinde olumlu etki oluşturmalıdır. Çocukla bu şekilde olumlu diyalog kurularak çocuğun bu sorunda yavaş yavaş kurtulması sağlanır.

Çocuğun parmak emme davranışını bırakması konusunda çocuğa baskı yapılmamalıdır. Bu davranışı yok saymalı ve parmak emme davranışına odaklanmasına engel olunmalıdır.

Parmak emme konusunda anne babalar çocukla tartışma şeklinde diyaloğa girmesi, kekemelik ve tırnak yeme gibi farklı sorunları tetikleyebilir.

Her şeye rağmen çocuğunuz parmak emmeye devam ediyorsa doktorunuza başvurmalısınız.

ARKADAŞINA GÖNDER
Bebeklerin parmak emmesi sorun mudur?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA