Bebeğiniz ile yemek yemeğe adım adım

Bebeklerde beslenme yaşamlarını sürdürebilmeleri ve sağlıkla büyüyebilmeleri oldukça önemli bir konudur. Ancak bebeklerde beslenme konusu oldukça hassasiyet ister.

Giriş Tarihi: 16.7.2019 13:23
Bebeğiniz ile yemek yemeğe adım adım

Bebeğimi katı besinlere ne zaman başlatsam?

Çocuk doktorlarının en çok karşılaştıkları sorulardan biri budur. Bazı anneler, bebeklerinin daha ilk haftalarından başlayarak hele, bir de yan sokakta oturan bir arkadaşlarının bebeğine neredeyse hastaneden çıkar çıkmaz muhallebi biçiminde fazladan mama vermekte olduğu gibi şeyler duyarlarsa bu konuda kaygı duymaya başlarlar.

Oysa bebeğe çok erken karışık besinler vermeye başlamanın herhangi bir yararı yoktur. Anne sütü ya da biberonla verilen hazır mamalar, altı aylık oluncaya kadar, bebeğinizin bütün besin gereksinmelerini karşılar. Üstelik ilk haftalarında, bebeğinizin sindirim sistemi, süt ve hazır mama dışında bir besini gerektiğince sindirebilmek bakımından, henüz çok yeteneksiz bir durumdadır.

Ona çok erken dönemden başlayarak katı besinler vermeye koyulmanız alerji tepkilerine davetiye çıkarmanız anlamına gelebilir. Hazırladığınız yemeği iştahla yiyen bir bebekten daha ödüllendirici şey olamaz, bebeğinizin katı besinlerden hemen hoşlanmasını beklemeyin.

ARKADAŞINA GÖNDER
Bebeğiniz ile yemek yemeğe adım adım
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA