Bebekler ne zaman görmeye başlar

Her iki göz ile ayrı ayrı belli bir mesafeden belli boyutta bir cismi görebilme, tüm renkleri ayırt edebilme, çevreyi belli bir genişlikte görebilme, aydınlıkta belli miktarda silik cisimleri ve karanlıkta belli boyutta cisimleri ayırt edebilmeye normal görme denir.

Giriş Tarihi: 20.8.2019 10:47
Bebekler ne zaman görmeye başlar

BEBEKLER NEDEN ERİŞKİNLER KADAR İYİ GÖREMEZ?

Doğumdan sonra bebeklerin sinir sistemi henüz tam gelişmemiştir. Bu yüzden konuşamazlar, yürüyemezler ve başka birçok işi hemen yapamazlar. Sinirlerin tam kapasiteyle çalışabilmesi için çevrelerinde bir kılıf olması gerekir. Nasıl elektrik teli çevresindeki plastik kılıf olmadığında kaçak yapar elektriği iletemezse, sinirler de kılıf olmayınca beyinle vücut arasındaki iletileri getirip götüremezler. Kılıfların tamamlanması zamanla olur. Görme, konuşma ve yürüme de zamanla gelişir.

Görme, temelde canlılar için tehlikelerden korunmak ve besin bulmak için gereklidir. Bu açıdan zaten bebeklerin sadece annesini veya biberonu görmesi de yeterlidir. Diğer bir deyişle sadece 50 cm uzaklığa kadar olan mesafeyi görmeleri gerekli ve yeterlidir. Gidemeyecekleri mesafedeki bir cismi veya kişiyi görmeleri gerekli değildir.

ARKADAŞINA GÖNDER
Bebekler ne zaman görmeye başlar
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA