Başarılı Emzirme Nasıl Olmalıdır? Emzirirken bunlara dikkat!

Emzirme sırasında annenin önem vermesi gereken ilk durum, bebeğini en doğru biçimde tutma şeklidir. Anne ve bebek ne kadar iyi emzirme pozisyonu alırsa, meme uçları da o kadar sağlıklı olur ve bebek, en etkin biçimde beslenebilir.

Giriş Tarihi: 22.8.2019 15:11
Başarılı Emzirme Nasıl Olmalıdır? Emzirirken bunlara dikkat!

EN SIK KULLANILAN EMZİRME TEKNİĞİ HANGİSİDİR?

Emzirme sırasında bebek farklı pozisyonlarda tutulabilir. En sık kullanılan teknik, kucaklama tekniğidir. Anne oturur pozisyonda bebeğin başını kolunun iç kısmına yerleştirir ve aynı taraftaki memeyi verir. Bebek, yaklaşık 45 derece bir eğimle memeye yaklaştırmalı ve elleri serbest olmalıdır. Oturulan sandalye veya koltukta sırt desteği ve kolçak olması önemlidir. Kolçak kolunuzun bu pozisyonda uzun süre yorulmadan durmasına yardımcı olacaktır. Bu pozisyon normal yolla‚ zamanında doğmuş bebekler için uygundur.

Sezeryan doğumlarda ya da zorlu geçen normal doğum sonrası, eğer anne yataktan doğrulmakta güçlük çekiyorsa yan yatarak emzirebilir. Bu durumda bebeğin yüzü ve bedeni anneye dönük olmalıdır. Anne, rahat etmek için sırtına ve dizlerinin arkasına/arasına yastık koyabilir. Bebeğin sırtına koyulacak bir yastık ya da rulo haline getirilmiş bir battaniye, yuvarlanıp anneden uzaklaşmasını engelleyecektir. Bebek; sırtı önkol boyunca uzanmış biçimde annenin kolunda yatabilir. Kalçasından bükülü olması, kulağının, omzunun ve kalçasının bir çizgide olması bebeğin sütü daha kolay almasını sağlar.

ARKADAŞINA GÖNDER
Başarılı Emzirme Nasıl Olmalıdır? Emzirirken bunlara dikkat!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA