Çocuklarda en sık görülen alerjik hastalıklar

Birçok konuda hassas olan çocuklar için alerjik olarak kendini gösteren hastalıklar da oldukça önemli! Peki en sık görülen alerjik hastalıklar neler bu hastalıklar karşısında bir ebeveyn olarak ne yapmalıyız?Hangi faktörler alerjiyi oluşturur? İşte o alerjik hastalıklar ve önlemleri sizlerle...

Giriş Tarihi: 13.3.2020 14:09
Çocuklarda en sık görülen alerjik hastalıklar

ALERJİK HASTALIKLARI ÖNLEMEK İÇİN BUNLARA DİKKAT!

Ebeveynler çocuklarında bir alerjik hastalık şüphesi saptarlarsa öncelikle gerekli tetkik ve tedavilerin planlanması açısından mutlaka bir çocuk doktoruna başvurmalıdır.

Alerjik hastalıkların ortaya çıkmasında genetik faktörler önemli olmakla birlikte ebeveynlerin bazı çevresel faktörlere de dikkat etmesi bu hastalıkların önlenmesi açısından değerlidir.

Dikkat edilmesi gereken çevresel faktörleri ise şöyle sıralayabiliriz; şayet tıbbi bir gereklilik yoksa normal yolla doğum yapılması, bebeklerin ilk 6 ay boyunca yalnızca anne sütüyle beslenmesi, ek gıdalara geçiş için 6. ayın beklenerek daha erken ek gıdalara geçilmemesi, çocukların sigara dumanına maruz kalmaması, gereksiz antibiyotik kullanımının önlenmesi, yaşam alanlarının düzenli olarak sık sık havalandırılması, ev temizliğinin filtreli bir süpürge ile yapılması, şayet çocukta hassasiyet varsa polen miktarının fazla olduğu dönemde dışarda geçirilen zamanın kısa tutulması, tespit edilmiş bir alerjen madde varsa çocuğun bu maddeden uzak tutulması.

ARKADAŞINA GÖNDER
Çocuklarda en sık görülen alerjik hastalıklar
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA