Yeni anneler için mükemmel cilt bakım rutini

Yeni bir anne olduğunuz için yapacak bir milyon şeyiniz varken, cilt bakımın ihmal edilebilir olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Ancak bu günler geçecek ve cildiniz sizinle kalacak. Bu neden ile yeni anneyken bile cilt bakımınızı ihmal etmemeniz gerek. İşte yeni anneler için hem kolay hem de etkili cilt bakımı rutini önerileri...

Giriş Tarihi: 6.5.2020 18:00
Yeni anneler için mükemmel cilt bakım rutini

HER ŞEYİN NEREDE OLDUĞUNU BİLİN

Banyoda işleri kısa tutmanın en iyi yolu organize olmaktır. Tam olarak ihtiyacınız olan ürünleri ve ürün miktarlarını erişilmesi kolay bir yerde saklayın.

KAĞIT HAVLU KULLANIN

Kağıt havlu kullanmaya özen gösterin. Eski bir havlu yağ, kir ve ter parçacıklarını barındırdığı için cilt problemlerine neden olabilir. Kağıt havlu kullanmak istemiyorsanız; temizleme çabalarınızı olumsuz etkilememek için havlularınızı bir haftadan fazla kullanmadığınızdan emin olun.

RUTİNİNİZİ KOLAYLAŞTIRIN

Rutininizde mutlaka olması gereken iki adım vardır: Temizleme ve nemlendirme. Yağ, ter, kir ve bakterilerden cildinizi arındırmak için temizlik adımını oldukça ciddiye alın. Makyajınızı temizlemek için misel su kullanabilirsiniz. Daha sonra mutlaka cildinizi bir tonik ve bir temizleme jeli yardımı ile temizlemeniz gerekiyor.

NEMLENDİRİCİLER

Temizlik adımını tamamladıktan sonra cildinize iyi gelen nemlendiriciyi kullanabilirsiniz. Bu dönemde cilt ihtiyacınız değişmiş olabileceğinden; eskisinden daha kuru ya da daha yağlı bir cilt ile karşılaşabilirsiniz. Eski nemlendiricinizi kullanmak yerine cildinizi dinleyerek problemlerine çözüm bulun.

BESLENMENİZE DİKKAT EDİN

Cildinizin en iyi şekilde görünmesini sağlamanın kolay bir yolu, neler ile beslendiğinize dikkat etmek. Bol su içmeyi ve sağlıklı yiyecekler yemeyi unutmayın. Ispanak, lahana, brokoli, narenciye, çilek, ananas ve balık gibi birçok doğal antioksidan içeren yiyecekler yemenizi öneririz.

ZAMANINIZ OLMADIĞI GÜNLER...

Yüzünüzü yıkamak için tek bir dakikanız olmayacak günler olacaktır. Anlıyoruz. O günler için cilt tipiniz için en iyi temizleme mendilini yakınınızda tutmanızı öneririz. Böylece yüzünüzdeki herhangi bir makyaj veya kiri saniyeler içinde temizleyebileceksiniz.

Kaynak: Pembenar

ARKADAŞINA GÖNDER
Yeni anneler için mükemmel cilt bakım rutini
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA