Çocuğunuzun 4 yaş gelişimi: Şarkı söylemeye bayılır!

Merdivenlere ve ağaçlara tırmanabilir. Sıçrayabilir. 2 saniye tek ayak üzerinde durabilir. Parmak ucunda durabilir, yürüyebilir. Topu atıp yakalayabilir. 3 tekerlekli bisikleti rahatlıkla kullanabilir. Kalem kullanma yeteneği gelişmiştir. Kare, daire çizebilir.

Giriş Tarihi: 21.6.2018 15:07
Çocuğunuzun 4 yaş gelişimi: Şarkı söylemeye bayılır!

BİLİŞSEL VE DİL GELİŞİM

1000 kelimeden fazla kelime dağarcığı oluşmuştur. 4-5 kelimeli cümleler kurar. Geniş ve gelecek zaman ekleriyle konuşabilir. Şarkı söylemeye, şiir okumaya başlamıştır. Öyküler anlatır. İsmini, soyadını, adresini bilir. Para kavramı oluşmuştur.

SOSYAL VE DUYGUSAL GELİŞİM

Kurallara uyabilir. Basit kurallı oyunlar oynayabilir. Bu dönemde çocuklar çok meraklıdır. Sürekli sorular sorar, özellikle cinsiyetle ilgili sorular sormaya başlamıştır. Arkadaşlık kurmayı sever. En iyi arkadaş kavramı gelişmiştir. Öğrenmeye açıktır. Hayvanat bahçesi, sinema, tiyatro gibi ortamları sever.

BESLENME

Bu dönemde çocuk kurallara uyabildiği için aileyle aynı sofrada oturup yemeğini yemelidir. Ebeveynler örnek oluşturduğu için hiç sebze yemeyen bir ebeveynin çocuğuna sebze yemesi için ısrar etmesi anlamsızdır. Kahvaltı alışkanlığı bu yaşta kazanılır. Çocukların bıkmayacağı alternatif kahvaltı menüleriyle (Omlet, zeytin, peynir çeşitleri, haşlanmış yumurta, tost vb.) çocuklara kahvaltı alışkanlığı kazandırılır.

ARKADAŞINA GÖNDER
Çocuğunuzun 4 yaş gelişimi: Şarkı söylemeye bayılır!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA