Dikkat! Güneş kremlerinizi çocuklarınıza sürmeyin...

Bebek ve çocuk teni, yetişkin cildi ile karşılaştırıldığında birçok farklılık gösterir. Çocuk teni oldukça hassas ve savunmasız olduğundan kurumaya, tahrişe ve soyulmaya daha yatkındır. Bu nedenle yaz aylarında çocuklar için alınan güneş kremlerinin özelliklerine çok dikkat etmek gerekiyor. Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Zeynep Gürbüz, “Bazı anneler yetişkin kremlerini çocuklarına da uygulayabiliyor. Bu oldukça yanlış bir davranıştır. Yetişkin kremlerinde bulunan kimyasal maddeler bağışıklık sistemi henüz oturmamış çocukların cildine zarar verebilir” diyor.

Giriş Tarihi: 11.7.2018 11:42
Dikkat! Güneş kremlerinizi çocuklarınıza sürmeyin...

Güneş koruyucular pediatrik olmalı

Yetişkinlerin kullandığı güneş koruyucu kremler cilt tipine göre farklılık gösterebilir. Çok açık tenli kişilerin esmer tenli kişilere göre daha yüksek faktörlü kremler kullanması gerekebilir. Bebek ve çocuklarda ise böyle bir ayrım gözetilmez. Ancak cildi çok hassas olan bebek ve çocuklar için özel üretilen güneş koruyucuları tercih edilebilir. Yetişkin kremlerinin içeriğinde bulunan paraben, çinko asit, titanyum dioksit gibi kimyasallar çoğunlukla güneş ışınlarından korumaz, aksine ışınları cilde yansıtır. Bu nedenle bu tarz koruyucu maddeler içeren kremler çocuklar üzerinde asla kullanılmamalıdır.

Çocuklara uygulanacak kremlerin en az 30 SPF koruma faktörlü, UVA ve UVB ışınlarına karşı koruma içermesi gerekir. Kremlerin renksiz, kokusuz ve pediatrik olmasına da dikkat edilmelidir. Güneşe çıkmadan önce çocuğun güneş ile temas edebilecek her bölgesine koruyucu krem sürülmelidir. Krem sürerken çocuğun göz çevresine çok müdahale edilmemeli; özellikle kulaklar, ense ve yüz bölgesi korunmalıdır.

ARKADAŞINA GÖNDER
Dikkat! Güneş kremlerinizi çocuklarınıza sürmeyin...
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA