Sporla büyüyen çocuklar daha başarılı

Sporun çocuğun gelişimine faydaları, saymakla bitmiyor. Çocuğunuzun sporla kazanacağı yetenekleri, hayatının her alanında kullanarak daha başarılı bir birey olmasını sağlayabilirsiniz.

Giriş Tarihi: 30.11.2018 15:20 Son Güncelleme: 30.11.2018 15:37
Sporla büyüyen çocuklar daha başarılı

Spor, çocukların fiziksel ve sosyal gelişimi için çok gerekli. Türkiye Spor Kültürü araştırmasına göre, 10 çocuktan yalnızca ikisi spor yapıyor. Profesyonel spor konusunda sonuçlar daha üzücü. Çünkü 100 çocuktan yalnızca biri profesyonel spor yapıyor.

Çocukların sporla daha fazla iç içe olmasında en büyük görev ebeveynlere düşüyor. 100 aileden sadece biri, çocukları spor yapmadan önce araştırma yapıyor. Çocukların günde ortalama iki saat bilgisayar başında geçirmesi ve tatil zamanlarında bile spor yapma oranlarının artmaması, anne-babaların çocuklarını spora yöneltmeleri konusundaki gerekliliği ortaya koyuyor.

Sporun çocuklara yalnızca fiziksel değil, sosyal ve psikolojik gelişim açısından da birçok faydası var. Sporun sağladığı gelişim, çocuğun ömür boyu hayatın her alanında kullanabileceği yetenek ve kazanımlar elde etmesini sağlar. İşte sporun çocuğa kazandırdığı yetenekler ve bunların etkileri...

DİSİPLİN KAZANDIRIR
Spor, çocukların disiplinli olmalarını sağlar. Amaca yönelik hareket edebilen, önündeki hedefe kanalize olabilen bireyler olmalarında temel oluşturur. Çocuklara hızlı ve stratejik düşünme yeteneği de kazandıran spor, pratik çözümler bulma ve çok yönlü düşünme becerilerini de geliştirir.

SOSYALLEŞTİRİR
Spor, çocukların fiziksel gelişimini destekleyerek, daha sağlıklı bir bedene sahip olmalarını sağlar. Bu fiziksel gelişimin yanında spor, çocukların sosyal becerilerini de geliştirir. Çocuklara, sosyal olma ve pozitif insan ilişkileri kurma konusunda öğretici rol oynar. Arkadaş ilişkilerini kuvvetlendirir, takım çalışması ve yardımlaşmanın faydasını öğreterek iletişim becerisi gelişmiş birey olmalarını sağlar.

Hareketle birlikte ise sokaklarda koşup oynayamayan çocukların obezite riski ortadan kalkıyor.
Çocuklar; grup halinde yapılan çalışmalar ile "takım olma olgusunu" ve "birlikte başarma duygusunu" deneyimliyor, birbirlerinin başarılarından keyif alma duygusunu tadıyorlar. Uzman eğitmenler tarafından gerçekleştirilen hareket eğitimimiz sırasında çocuklar; sıralarını beklemeyi, sabırlı olmayı ve arkadaşlarına saygı duymayı öğreniyorlar.

ÖZGÜVENİNİ ARTIRIR
Spor yapmak, çocukların özgüvenini geliştirir. Çocuğun azimli ve kararlı davranırsa istediği şeyi başarabileceğine olan inancını artırır. Güçlü yönlerini keşfetmesini ve zayıf yönlerini tanıyarak geliştirmesini sağlar. Zihnini hedefine odaklayarak konsantrasyonunu artırabileceğini gösterir. Bu kazanımlar çocuğun hayatın her alanında başarı göstermesini sağlar.

ARKADAŞINA GÖNDER
Sporla büyüyen çocuklar daha başarılı
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA