Dikkat eksikliğinde dünya ortalamasının üzerindeyiz!

Yaş ve gelişim düzeyi ile uygunsuz bir şekilde dikkatsizlik, hiperaktivite ve dürtüsellik alanında gelişen problemler, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) olarak adlandırılıyor. DEHB görülme sıklığının dünya üzerinde %5 olduğunu kaydeden uzmanlar,ülkemizde bu oranın %13 olduğunu belirtiyor. DEHB, erkeklerde kızlara oranla daha fazla görülüyor. Tedavi sürecinde ailelere büyük görevler düştüğünü belirten uzmanlar, çocuğun etiketlenmemesi ve çocuğa olumsuz yorum yapılmaması konusunda anne-babaları uyarıyor.

Giriş Tarihi: 21.2.2019 14:34
Dikkat eksikliğinde dünya ortalamasının üzerindeyiz!

BELİRTİLER VARSA, MUTLAKA BİR ÇOCUK-ERGEN PSİKİYATRSİTİNE BAŞVURUN!

"Çocuğumuzda bir hareketlilik var diyelim, bunu biz gözlemledik. Burada yapılması gereken şey, bir çocuk-ergen psikiyatristine başvurmak olacaktır" uyarısında bulunan Merve Umay Candaş Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu çerçevede, hem çocuktan bilgiler alınıyor, hem aileden bilgiler alınıyor ve devamında öğretmenler ile iletişime geçilebiliyor. Bununla beraber arkadaş çevresi ile ilişkisi nasıl, bunlar sorgulanıyor. Bunların dışında bir klinik muayene ve psikometrik değerlendirme süreçleri de bu sürece dahil ediliyor ve bu sürecin sonunda tanı konuluyor."

ARKADAŞINA GÖNDER
Dikkat eksikliğinde dünya ortalamasının üzerindeyiz!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA