Çocuklara okumayı nasıl sevdirirsiniz?

Kitap okumak çocukların bilişsel, duygusal, akademik gelişimini destekleyen, erken yaşlarda temelleri atılan bir alışkanlıktır. Bazı çocuklar okumayı öğrenir öğrenmez kitapların sihirli dünyasına hemen adım atarken, bazıları ise okuma saati geldiğinde oldukça isteksiz davranırlar. Kitap okumaktan hoşlanmayan çocuklar, kimi durumlarda okuma becerisiyle ilgili zorluk çeken çocuklar olabilirler. Çocuğunuzun akıcı okumayla, okuma becerileriyle ilgili sorun yaşadığını düşünüyorsanız, öncelikle bunun sebebini bulmaya ve gerekirse bir uzmana danışarak çocuğunuza yardımcı olmaya çalışın.

Giriş Tarihi: 16.8.2019 11:34
Çocuklara okumayı nasıl sevdirirsiniz?

ÇOCUĞUNUZA SESLİ KİTAP OKUYUN

Çocuklar kendilerine kitap okunmasından hoşlanır. Çocuğunuzun seviyesi ve ilgi alanına uygun kaliteli kitaplar seçip ona okuyabilirsiniz. Bu teknik, çocuğunuzun okumaya ilgisini artıracak en güzel yollardan birisidir.

Hatta beraber seçtiğiniz ilginç bir kitabın ilk bölümünü çocuğunuza sesli olarak okuyup sonrasında onun devam etmesini isteyebilirsiniz. Bu şekilde kitaba kendisini kaptırması, okumak için motive olması çok daha kolay olacaktır.

ARKADAŞINA GÖNDER
Çocuklara okumayı nasıl sevdirirsiniz?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA