Okula ilk kez başlayan çocuklarda okul fobisi nasıl yenilir?

Okulların başlaması bazı çocukları derinden etkileyebiliyor. Bunların başında da okula ilk adımı atan çocuklar geliyor. Anne-babaların içinden çıkamadığı okul fobisinin üstesinden gelmek içinse biraz çaba sarf etmek gerekiyor. Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Prof.Dr. Ali Evren Tufan, 10 maddede çocukları okul sürecine alıştırma yöntemlerini anlatıp önemli tavsiyelerde bulundu.

Giriş Tarihi: 9.9.2019 15:48
Okula ilk kez başlayan çocuklarda okul fobisi nasıl yenilir?

3-İlk haftalarda okulda çocuğunuzla zaman geçirin
Okul döneminin ilk haftasında ebeveynlerin okulda çocuklarını beklemesi, çocukların okula alışmasını kolaylaştırabilir. Bu bekleme süresini adım adım azaltmak, bu sırada da beklenilen yerin çocuğunuza uzaklığını artırmak faydalı olacaktır. Mümkünse ilk günü çocuğunuzla birlikte sınıfta geçirebilir, ardından koridorda ve sonra okul bahçesinde bekleyebilirsiniz. Bu bekleme süresi de zaman içerisinde azaltılabilir.

Ardından çocuğunuzu okul kapısında bırakabilir veya servis aracılığı ile okula gönderebilirsiniz. Servis ile gönderdiğinizde şoför ve servis personeli ile tanıştırmanız ve servisteki diğer çocuklara alışmasını sağlamanız çocuğunuzun okula uyumunu kolaylaştıracaktır. Çocuğunuzla vedalaşırken çok fazla cümle kurmamak, gereğinden fazla açıklama yapmamak, ne zaman tekrar görüşüleceğini net ve somut biçimde anlatmak ve söz verdiğiniz saatte yanına dönmek uygun olacaktıtr.

ARKADAŞINA GÖNDER
Okula ilk kez başlayan çocuklarda okul fobisi nasıl yenilir?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA