Emzik çocuklarda konuşmayı olumsuz etkiliyor

Konuşma ve Dil Terapisti Çiğdem Buzul, emzik kullanımının çocuklarda konuşmayı geciktirebileceğini belirterek, 2 yaşından sonra emzik kullanımının mutlaka bırakılmasını önerdi.

Giriş Tarihi: 27.8.2020 11:19
Emzik çocuklarda konuşmayı olumsuz etkiliyor

"EMZİK İSTEDİĞİNDE EĞLENCELİ AKTİVİTELERE YÖNLENDİRİN"

Çiğdem Buzul, uzun süreli emzik kullanımının çene ve diş yapısında bozukluklara da neden olabildiğini, diş ve çenede yanlış hizalanma görülebildiğini söyledi. Emzik kullanan çocuklarda beslenme sorunlarına rastlandığını vurgulayan Buzul, "Sık emzik kullanan çocuklarda besinleri reddetme de görülebiliyor." ifadelerini kullandı.

Çocuklarını emzikten ayırmak isteyen ebeveynlere bu kararı çocuklarının davranışlarına göre belirlemelerini tavsiye eden Buzul, şunları söyledi:

"Her çocuk ve ailesinin kendine özgü hareket şekli vardır. Birden bire bırakmayı veya azaltarak sonlandırmayı deneyebilirler. Genelde emziği olmayan çocuklar huzursuz olur, bu da annelerde stres yaratır. Bu yüzden ilk zamanlarda uyku süresi ile sınırlandırılabilir. Genelde çocuklar ağladıklarında emzik verilince sakinleşirler. Bu nedenle ağladığında sakinleştirmek için onları eğlenceli aktivitelere yönlendirmeyi öneriyoruz. Örneğin çok sevdiği bir oyuncağı eline verip dikkatini dağıtabilirler."

ARKADAŞINA GÖNDER
Emzik çocuklarda konuşmayı olumsuz etkiliyor
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA