Hamilelikte kuru yemiş yemenin faydaları!

Kuru yemişler, yani yağlı tohumlar da zengin besin değerlerine sahip olmasıyla, hamilelik döneminde beslenme programında bulunması gerekenler arasında önemli bir yere sahip. Besin değerlerinden yeterince faydalanabilmek için kuru yemişleri mutlaka çiğ tüketmek gerektiğini unutmayın. Kuru meyvelerin de kimyasal madde kullanılmadan, doğal kurutulmuş olanlarını tercih etmelisiniz.

Giriş Tarihi: 28.2.2019 17:13
Hamilelikte kuru yemiş yemenin faydaları!

DİĞER ÖNEMLİ KURUYEMİŞLER
Ceviz:
Hamilelik döneminde günde ortalama 3 tane tüketilen orta büyüklükteki ceviz, bebeğin beyin gelişiminde oldukça etkilidir. Çok yüksek değerde antioksidan özelliğine sahiptir. Ayrıca iyi derecede lif ve protein kaynağıdır.
Antep fıstığı: Uzmanlar tarafından günde 10 tane yenmesi önerilen Antep fıstığının, hamilelik döneminde vücudun ihtiyacı olan gündelik yağ miktarını karşılayacağı belirtiliyor. Ayrıca bu kuruyemişin vitamin ve protein açısından oldukça zengin olduğu biliniyor.
Fındık: Ülkemizde bolca yetişen fındık, bebeğin anne karnındaki kemik gelişimine bolca muhteva ettiği kalsiyum ile büyük destek sağlıyor. Ayrıca enerji kaynağı olarak da biliniyor.

ARKADAŞINA GÖNDER
Hamilelikte kuru yemiş yemenin faydaları!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA