Gebelikte ne kadar kilo alınmalı?

Ülkemizde hamilelik fizyolojik bir süreç gibi değil de sanki 9 ay sürecek bir hastalık dönemi gibi algılanmakta, anne adayının iki can taşıdığı bu sebeple de iki kişilik yaşaması ve dikkat etmesi gerektiği düşünülmektedir.

Giriş Tarihi: 2.8.2019 10:10
Gebelikte ne kadar kilo alınmalı?

Kilo alımınız rutin muayeneleriniz sırasında takip edilecek ve doktorunuz tarafından bilgilendirileceksiniz. Gebelik başlangıcında, aşırı kilolu veya aşırı zayıfsanız ya da çoğul gebelik taşıyorsanız, doktorunuz size uygun kilo yönetim paneli hakkında bilgi verecektir. Mesela, gebeliğe aşırı kilo ile başladıysanız, haftada 250 gram önerebilir. Aynı şekilde, ikiz gebelik yaşıyorsanız, kalori ihtiyacınız tek bebeklere göre daha fazla olacaktır. Son olarak; hamilelikte vücudunun bozulması endişesiyle yapılan diyetler sonucu vücut gereksinimini karşılayamazsa protein depolarının kullanır. Bu da hem sizin hem bebeğinizin sağlığı açısından riskli ve sağlıksız sonuçlar doğurabilir.

Hamilelik sırasında kilonuzu yönetmek ve kontrolün sizin elinizde olması önemlidir. Bu yüzden beslenmenizin kalitesine odaklanmaya çalışın!

ARKADAŞINA GÖNDER
Gebelikte ne kadar kilo alınmalı?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA