TATLILARIN CAZİBESİNE KAPILMAYIN
Ramazan Bayramı boyunca tatlı tüketimine dikkat edilmelidir. Tüketilen fazla miktarda şeker özellikle sıcak havalarda hamileler için tehlikeli olabilmektedir.
SU İÇMEYİ UNUTMAYIN
Gebelik döneminde sıvı tüketimi hem annenin hem de bebeğin sağlığını yakından ilgilendirmektedir. Gerekli oranda su tüketilmemesi vücutta elektrolit dengesini bozabilmektedir. Elektrolit dengesinin bozulması baş dönmesi, yorgunluk halsizlik gibi şikayetleri beraberinde getirebilmektedir. Su tüketimine sadece Ramazan ayında değil, hamilelik sürecinin başından sonuna kadar dikkat etmek oluşabilecek ödemlerin önlenmesi bakımından da önemlidir.
ÇAY YERİNE IHLAMUR KAHVE YERİNE NANE LİMON
Çay, kahve yerine doğal ve katkı maddesi içermeyen ıhlamur, kuşburnu, papatya, nane – limon gibi bitki çayları tercih edilmelidir.
YEMEKLERİN YANINDA AYRAN TERCİH EDİN
Ramazan bayramında özenle hazırlanan bayram sofralarında yemeklerin yanında tüketilen içecekleri doğru seçmek önemlidir. Asitli içecekler ve hazır meyve suları yerine, ayran veya şekersiz kompostolar tercih edilmelidir. İyi kalitede protein kaynağı olan ayran kan şekerini dengelerken kalsiyum ihtiyacını da karşılar. Hamilelik ödemi, hipertansiyonu ve preeklampsi sorunu olan anne adayları için özellikle tuzlu ayrandan uzak durulması gerekmektedir. Gebelik diyabeti olanlar da komposto tüketirken dikkatli olmalıdır.