Tüp bebek ile normal gebelik arasındaki farklar - Hangi durumlarda tüp bebek tedavisi uygulanır?

Kısırlık problemi olan ve doğal yollardan çocuk sahibi olma olanağı düşük olan kişiler tarafından tercih edilen tüp bebek tedavisi, yardımcı bir üreme yöntemidir. Tedavi sonrası yaşanılan gebelik ile normal gebelik sürecinin tek farkı döllenme işleminin doğal yollar dışında olması ve yumurtaların anne rahmine bir uzman tarafından yerleştirilmesidir. Tüp bebek tedavisinde, anne ve baba adaylarından alınan üreme hücrelerinin laboratuvar ortamında birleştirilir ve döllenmeden sonra meydana gelen embriyonun anne adayının rahmine transferi sağlanır. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, tüp bebek ile normal gebelik arasındaki farkları sizler için anlattı.

Giriş Tarihi: 12.2.2021 16:58 Son Güncelleme: 3.3.2021 09:11
Tüp bebek ile normal gebelik arasındaki farklar - Hangi durumlarda tüp bebek tedavisi uygulanır?

TÜP BEBEK İLE NORMAL GEBELİK ARASINDAKİ FARKLAR

Normal gebelikte, herhangi bir müdahalede bulunulmadan kendiliğinden döllenen yumurtayla embriyo oluşurken, tüp bebek tedavisinde bu süreç için tıbbi destek sunulmaktadır. Böylelikle bir embriyo oluşturulmakta ve gebelik sağlanmaktadır. Bu süreçten itibaren gebeliğin seyri ve doğumun gerçekleşmesinde herhangi bir farklılık olmayacaktır. Gebeliğin ilk dönemlerinde, tüp bebek tedavisi ile hamile kalmış kadınların kullanması gereken ilaçlar, normal yolla gebe kalan kadınlara göre farklılık gösterir. Aynı zamanda tüp bebek tedavilerinde düşük riski normal gebeliklere oranla daha fazla olmaktadır.

HANGİ DURUMLARDA TÜP BEBEK TEDAVİSİ UYGULANIR?

Çiftlerin normal yollarla çocuk sahibi olması için birçok faktörün tam olması gerekmektedir. Tüp bebek tedavisinin uygulanmasına yol açan nedenler; erkek sperm hücresinin kalitesiz olması, erkek sperm hücrelerinin az olması veya yeteri kadar olmaması, erkeklerde sperm kanallarının tıkalı olması, kadınlarda yumurtalık rezervlerinin düşük olması, kadınlarda görülen çikolata kisti, kadınlarda görülen miyomlardır. Tüp bebek tedavisi yöntemiyle doğacak bebekler de, normal gebelik sonucu doğan bebekler gibi benzer süreçlerden geçerler. Böylelikle dünyaya gelen bebekler arasında herhangi bir açıdan farklılık gözlenmez.

ARKADAŞINA GÖNDER
Tüp bebek ile normal gebelik arasındaki farklar - Hangi durumlarda tüp bebek tedavisi uygulanır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA