Pekmezli çikolatalı mini kek
(8-10 adet)
Malzemeler
1 adet yumurta
1 çay bardağı pekmez (ajda boy)
100 gram tereyağı
60 gram bitter çikolata
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 su bardağı tam buğday unu
1 çay kaşığı karbonat
Arzu edilirse üzeri için; benmari eritilmiş
160 gram bitter çikolata
Fındık
Hazırlanışı
Tereyağı ve pekmezi mikserle iyice çırpın. Yumurtayı ekleyin. Tekrar çırpın. Minik küpler halinde doğradığınız bitter çikolata, kakao, limon kabuğu rendesi, karbonat ve unu ekleyin. Mini kek kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede, 15- 20 dakika pişirin. İsterseniz üzerini eritilmiş çikolata ve fındıkla süsleyebilirsiniz.
Armutlu-zencefilli mini kek
(12-15 adet)
Malzemeler
3 adet yumurta
1.5 çay bardağı pekmez (ajda boy)
150 gram tereyağı
2-3 adet orta boy armut
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı karbonat
2 su bardağı tam buğday unu
Hazırlanışı
Tereyağı ve pekmezi mikserle iyice çırpın. Yumurtaları ekleyin. Bütünleşince zencefil, karbonat ve unu ekleyin. Armutları istediğiniz şekilde doğrayın. Mini kek kalıplarına keki kaşıkla paylaştırın. Armut dilimlerini üzerlerine yavaşça yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20-25 dakika pişirin.
Sebzeli mini kek
(10-12 adet)
Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çorba kasesi dolusu haşlanmış ve doğranmış sebze (Ben brokoli, havuç, karnabahar kullandım)
2 su bardağı mısır unu
1/2 su bardağı tam buğday unu
1 çay kaşığı deniz tuzu
1 çay kaşığı karbonat
Hazırlanışı
Öncelikle yumurtaları çırpın. Tereyağı ve yoğurdu ekleyin. Bütünleşene değin çırpın. Un, karbonat ve tuz ekleyin. Haşladığınız sebzeleri una bulayın. Fazlasını silkeleyin. En son sebzeleri ekleyin. Yavaşça karıştırın. Mini kek kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 25-30 dakika pişirin.
Yazı: İpek KUŞÇU