Bulgurlu karnabahar köfte
4-6 kişilik
Malzemeler
1 küçük karnabahar
1 çay bardağı pilavlık bulgur veya pirinç
1 orta boy soğan
1 yumurta
5-6 yemek kaşığı un
Arzu ederseniz ince doğranmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kereviz köftesi
4 kişilik
Malzemeler
1 iri boy kereviz,
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy soğan
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı ceviz, ince çekilmiş (Arzu edilirse)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Arzu edilirse ince doğranmış maydanoz veya dereotu
Hazırlanışı
Kereviz, havuç ve soğanı rendeleyin. Diğer malzemeleri de ekleyin. Çok sulu olursa kuru malzemeyi arttırın. Biraz daha un veya ince çekilmiş ceviz ekleyin. Köfte için iki kaşık yardımı ile şekil verdiğiniz köfteleri önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25-30 dakika pişirin.
Pırasa köftesi
4-6 kişilik
Malzemeler
3 adet orta boy pırasa
500 gram kıyma
1 adet havuç
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Pırasaları çok ince doğrayın. Havuçları rendeleyin. İkisini zeytinyağında kavurun. Ilıyınca kıymayı ve diğer malzemeleri ekleyin. Elinizde yuvarlak veya istediğiniz şekli verin. Önceden ısıtılmış orta derecede pişirin. Afiyet olsun.
Hazırlayan: İpek KUŞÇU