Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Bir dünya kenti: Keçiören

SABAH Ankara’ya konuşan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, 2023 vizyonu ve belediyenin yaptığı faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Başkan Altınok: Keçiören yeniden parlayan bir yıldız ve bir dünya kenti olacak” dedi

Ar-Ge ekibimiz aylar süren çalışmalar sonunda yaklaşık 1 aydır kendi öz kaynaklarımızla 1. Kalite El ve Cilt Dezenfektanı ile steril maske ve kolonya üretimine başladı.. Maske üretiminde günlük 7.500 üretim kapasitesine ulaştık. 50 bin şişe dezenfektan, 10binşişe kolonya üretimine başladık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan'ın "Ata Tohumu" projesinin devamı niteliğinde sürdürülebilir yüksek değerli çiftlik projesi ile ilgili çalışmalara başlandı. Bağlum'un 4 köyünde yerel ırk buğday ekimi gerçekleştirildi. Yerel hayvan ırklarının temini ile entegre doğa çiftlikleri kurulması, taş değirmen ve taş fırın yapımı ile sağlıklı bir yaşama katkı sağlanması adına çalışmalar başlatıldı.

SPORA DEV YATIRIM
Gençlik ve Spor BakanıMehmet Muharrem Kasapoğlu'nun desteği ve bakanlık bürokratlarımızın işbirliğiyle başta uluslararası müsabakaların oynanacağı bir futbol stadyumu olmak üzere açık ve kapalı yüzme havuzları ile tüm spor branşlarını kapsayan spor tesislerinin yapımına başlandı.

ASFALT SEFERBERLİĞİ
2019 yılı içerisinde 100 bin ton asfalt serimi gerçekleştirilerek 2'nci 100 bin tonun ihalesi yapıldı. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını temsilen inşa ettiğimiz Cumhuriyet Kulesi'nin ihalesi canlı yayında gerçekleştirildi. Atıl durumdaki Çoban Mektebi renovasyon çalışmaları devam ediyor. Abdülhamit Han döneminde yapılan ve Milli mücadelenin koordine edildiği merkezlerden olan Çoban Mektebi özüne uygun bir tarih ve kültür merkezi olması amacıyla restore edilmeye başlandı.

ÜCRETSİZ DERSHANE HİZMETİ
KEDEM Kurs Merkezimizde YKS ve LGS'ye hazırlanan 850 öğrencimize ilk defa üniversiteye hazırlık eğitimi verilmeye başlandı. Korona sürecinde sanal sınıflarda canlı ders anlatımı ile birçok kurumdan önce online eğitime geçildi, eğitimde hiçbir aksama yaşanmadı. Üniversiteliler darda kalmasın diye Ankara'da bir ilke imza atarak KYK ile işbirliği içerisinde ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerimize 500 TL burs verilmeye başlandı. 'Sıcak bir çorba, sıcak bir gülümseme' sloganıyla 4 üniversite ve birçok hastane kampüsü ile kalabalık meydanlar ve duraklarda düzenli olarak ücretsiz sıcak çorba dağıtılmaya başlandı. Dershane, kreş, kütüphane sayısını artıracağız.

CANLAR BİZE EMANET
Yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarına aralıksız mama dağıtımı ve barınacakları kulübeler yapıldı. Ücretsiz olarak evcil hayvanların bakımı ile aşı ve tedavi hizmetine başlanıldı.

MİLLET BAHÇESİ
9 Mahallemiz kentsel dönüşüme girdi. Bağlum`da, içinde rekreasyon ve ağaçlandırma alanlarının, sosyal mekanların bulunduğu 331 dönümlük Türkiye'nin en büyük Millet Bahçesi için çalışmalar başlatıldı.

RAKAMLARLA KOVID-19 MÜCADELESİ
KEÇiÖREN Belediyesi tarafından;
415 eğitim, bin 377 sağlık kurumu, 462 ibadethane, 398 güvenlik kurumu, 421 adet bina, bin 399 adet toplu ulaşım aracı, 952 muhtelif mekan olmak üzere toplamda 5 bin 429 nokta dezenfekte edildi.
Sosyal yardıma ihtiyacı olan 12 bin aileye gıda paketi ve et yardımı desteği verildi.
Öz kaynaklarla üretilen 120 bin adet maske ve 50 bin şişe el ve cilt dezenfektanı dağıtıldı.
Park, bahçe ve sokaklarda kullanılmak üzere günlük 1 ton doğa dostu dezenfektan üretimi yapılıyor.
İlçede 42 noktada kurulan semt pazarlarına el dezenfektanı ünitesi sabitlendi.
10 bin şişe kolonya üretimine başlandı.
Kitap çağır sisteminden 2 bin vatandaşın talebi karşılandı.
Umuma açık 784 işletme gıda güvenliği hijyen ve fahiş fiyat ve stokçuluk konularında denetlendi.
Milli Dayanışma Kampanyasına destek amaçlı 500 adet afiş bastırıldı ve ilçe genelinde vatandaşn yoğun kullandığı yerlere asıldı.
Alo 60 Yaş Üstü Destek Merkezi kuruldu ve 28 günde 7 bin vatandaşın market, eczane alışverişleri, gaz ve su kart dolumları, tesisat arıza ve marangoz ihtiyaçları gibi talepleri karşılamıştır.
4 bin 500 ailenin tesisat tamiri ve marangozluk işleri yapıldı.
51 Mahalleye asılan 150 Pankart ile koronavirüs bilgilendirmesi yapıldı.
6 Adet Led Ekranda Koronavirüsle mücadele ile ilgili videolar ile güncel paylaşımlar yapıldı.
Halka açık mekanlara 2 bin 500 Adet bilgilendirme afişi asıldı.

KARİYER OFİSİ
İSTIHDAM seferberliği kapsamında, kendi yazılımımız ile hizmete açtığımız WEB tabanlı Kariyer Ofisimiz ile profesyonel kariyer koçluğu sistemine geçilerek bugüne kadar 241 vatandaşımıza iş imkânı sağlandı. Ankara Sanayi Odası (ASO) iş birliği ile ASOSEM'de 112 gencimize istihdam garantili, günlük 89 TL destek ile kurs imkanı sağlandı. Ayrıca İŞKUR ile yapılan protokol kapsamında başvuruların belediyemizde alınması sağlandı. Yıl içerisinde 21 adet park sıfırdan yapıldı. 110 adet park restore edildi, 32 adet çocuk parkı, 19 adet spor aleti grubu kuruldu. 40 farklı bölgede koşu yolu ve halı sahalar yenilendi.

GERİ DÖNÜŞÜM
EMİNE Erdoğan'ınn himayelerindeki "Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Projesi " kapsamında atık miktarının azaltılması ve çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesi için projeler ve yarışmalar düzenlendi. Vatandaşların da evlerindeki atıkları Keçiören Belediyesine bağlı kültür merkezleri, spor tesisleri, KEDEM ve KEÇMEK kurs merkezlerine teslim edip, teşvik edici ödüller verilmesi sağlandı. Ev hanımlarına ürettikleri ürünleri bütçeye kazandırmaları için standlarda satış yapma imkanı sunuldu. Böylece kadın istihdamına katkı yapılması amaçlandı. Yükseltepe Kapalı Pazar Alanı, İncirli Kapalı Pazar Alanı, Sancaktepe Kapalı Pazar Alanı ve Basınevleri Kapalı Pazar Alanı için projeler başlatıldı. İlçemizde 10 mahalle konağı daha planlandı. Ayrıca konaklarımızda spor salonu, kreş ve kütüphane hizmeti verilmesi de hedeflendi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA