30. YILINDA YENİ YERİNDE
30 yıllık bir marka Marina Balık Restaurant. Ama şimdi yeni yerinde Dragos'ta, deniz kenarında da hizmet vermeye başladı. Meyve ağaçları arasında hizmet veren mekanın önemli bir özelliği de tüm manav ürünlerinin kendi tarlalarında yetiştiriliyor olması. Sofraya gelen tüm meyveleri kendileri yetiştiriyorlar. Bu arada turşusu ise tam 'anne turşusu'. Mekanın genel koordinatörünün annesi tarafından, geleneksel yöntemlerle kuruluyormuş. O kadar lezzetli ki, evlere paket isteyenler dahi oluyor. Buraya özgü, denenmesi gereken lezzetlerin başında zerdeçal soslu levrek, tereyağlı dil, balık külbastı geliyor. Patlıcanlı muska böreği de bence deneyebileceğiniz bir lezzet. Hafif, yağ kokmuyor ve ağızda hoş bir tat bırakıyor. Tatlı olaraksa yufka içinde servis edilen sıcak helva tatlısını ısmarlayabilirsiniz. Saat 13:30'a kadar kahvaltı servisi de veren mekan, öğlen servislerinde ise indirimli mönüler sunuyor. Tel: (0216) 370 70 90
FONDA YUNAN MÜZİĞİ
Giritli İdilika aslında bir balık restoranı değil, ama balıkla hazırlanan mezeleri ağırlıkta. Yaz boyunca Suada'da hizmet veren mekan, kış sezonuyla birlikte Etiler'de yeni yerinde açıldı. Kalamar tava, ızgara levrek fileto, kapari soslu balık kavurma tadabileceğiniz deniz mahsüllerinden sadece birkaçı. Ama buranın spesiyali kesinlikle mavi pilavı. İçinde ne olduğunu söylemiyorlar ama pilava bu rengi lavantagillerden bir çiçek veriyor. Mekanda haftanın altı günü Yunan sanatçı Gallis sahne alıyor. Tel: (0212) 257 13 26
BALIK İSKENDERE GEL
Bağdat Caddesi genelde kafelerin hüküm sürdüğü bir yer. Ama tek tük de olsa balıkçılara rastlamak mümkün. Starfish bunlardan biri. Aslında 2006'da açılmıştı ama geçtiğimiz günlerde tüm dekorasyonunu ve mönüsünü yeniledi. Dillere destan balık çorbası yine mönüde. Terbiyeli, hafif kremalı ve levrekten yapılan bu çorbanın tadına bakmak için bile Bağdat Caddesi'nin yolunu tutmaya değer. Ama bu yeni mönüye eklenen lezzetler, es geçilmeyecek kadar iddialı. Neler mi var? Örneğin sahibi Yıldız Bardavit'in bizzat kendi yaptığı balık tarama. Levrekle hazırlanan balık İskender de, her yerde tadamayacağınız bir lezzet. Ama ben en çok balık pastırmasıyla hazırlanan paçanga böreğine takıldım. Ağır olur sanıyordum ama yanılmışım. Patlıcan yatağında levrek, Ermeni pilaki, karidesli levrek sarma ise öne çıkan diğer lezzetler. Her gün 24:00'e kadar açık mekanın en büyük özelliği ise kuşkusuz uygun fiyatları. Ucuza balık yemek için salaş bir balıkçıya gitmek gerekmediğinin en güzel ispatı. Tel: (0216) 411 19 41