Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

Yılsonu klasiği ekranın ‘en’leri

Vatan Şaşmaz, Murat Başoğlu, Müge Anlı, Seren Serengil, Olgun Şimşek, Aslıhan Gürbüz, Boran Kuzum... En ışıklı kötüden en küllerinden alevlenene, en mükemmel taze kandan en sefil yapıma, televizyon âleminin tortusu burada


EN KOPYALANAN KADIN
Yeni formatta kriminal hikâyeler çözülmeye çalışılıyor, kayıplar bulunuyordu. Polisçilik oynanıyordu bir nevi. Artık her kanalın kendi Müge Anlı'sı vardı. Yalnız pardon: Evlendirme programında insanlar en fazla birbirini beğenmez ya da cayar ve evlenmezdi. Bu formattaysa risk de sorumluluk da daha büyüktü. İtiraflar, iftiralar, ifşalar... Yanlış anlamalar, tehditler, hedef göstermeler derken ok yaydan kolayca çıkabilirdi. Ve Müge Anlı sadece bir taneydi.

EN RADİKAL KARAR
Bahar aylarıyla beraber, gönül yayları titremedi ama ekranda gönül işlerine kafa yoranların yayları fena gerildi. Evlendirme programları sahi kaldırılıyor muydu? Yaz sonunda RTÜK'ten "Evet" cevabı geldi. Artık izdivaç programları olmayacak, farklı bir formata geçilecekti. Hayırlısıydı...

EN TRAJİK KAYIP
Televizyon âleminin sevilen ismi Vatan Şaşmaz'ın cinayete kurban gitmesi büyük üzüntü yarattı. Depremin artçıları da sarsıcıydı. Onu belli ki bir takıntı haline getirmiş olan Filiz Aker'in tuhaf hayatı, unutulmaz film Fatal Atraction (Öldüren Cazibe)'nin 2017 versiyonu gibiydi.

EN KÜLLERİNDEN ALEVLENEN GÜZEL
Seren Serengil zayıflamış, güzelleşmiş ve tuhaf biçimde sanki biraz da zekâlanmış biçimde sahalara döndü.
Deniz Akkaya'yı programdan gönderdi, millete hesap sordu, 'kocama dokunma' hareketi başlattı, halkın gözüne girdi.
Hayatının en iyi dönemiydi, dönüşü muhteşem oldu.

EN HARARETLİ MAGAZİN
Duymayan Kalmasın magazin meselelerini hem patlatmada hem köpürtmede açık ara iyiydi. Yeşim Salkım, Gülben Ergen ile Hakan Uzan'ın geçmişteki teşriki mesaisine dair orada delirdi. Duyanın bir daha hiç unutamadığı 'Seni gömer üstüne uçak pisti yaparım' tehdidi orada zikredildi. 90'lar tarzı ateşli, eğlenceli, süfli magazinin geri gelmesinde rolü büyük oldu.



EN ÇOK ARANAN 10

Google Türkiye, bu yıl en çok aranan 10 diziyi şöyle sıraladı: 1. Game of Thrones 2. Fi 3. İçerde 4. Kalp Atışı 5. İsimsizler 6. İstanbullu Gelin 7. Siyah Beyaz Aşk 8. Şevkat Yerimdar 9. Söz 10. Stranger Things

EN ATEŞLİ ÇİFT
Belki de EN MERAK EDİLEN PSİKOLOG demeliyiz bu başlığa. Zira Duru'nun (Serenay Sarıkaya) seksapeliyle baş etmekle kalmayıp eksantrik bir tip olarak kendi kitlesini yaratan Can Manay (Ozan Güven) var karşımızda. Evet, Fi'den bahsediyoruz.

EN IŞIKLI KÖTÜLER
Esma Boran (İpek Bilgin) ifadeleriyle de kostümleriyle de, gaddarlığıyla da kibiriyle de nefes kesici. Seyri büyük haz ama kaynanalığı dev eziyet... Ona Merve gibi bir gelin yakışırmış! Kâinatın en ışıltılı kötüsü Merve Aksak (Aslıhan Gürbüz). Kafada bin tilki, yüzeyde bin cilve, EN MELEK YÜZLÜ ŞEYTAN kendisi. TV'nin dipsiz kuyusunda boğulmadan bağlarsak: Çukur'da Vartolu Saadettin (Erkan Kolçak Köstendil) en mıknatıslı kötü, en hisli anti kahraman...

EN DERİN AŞK
Bu başlığı da EN TAZE ÇİFT diye okuyabiliriz. Hiç 'aşkitom' çizgisinde olmayan çok dokunaklı, eski model bir aşk var Vatanım Sensin'de Hilal ile Leon'un arasında ama Miray Daner ile Boran Kuzum ismen de cismen de tam bu yıl.

EN DEHŞETENGİZ SKANDAL
Kim derdi ki bir 'sabah şekeri' gün gelecek de bu denli acıyacak, ekşiyecek, mide bulandıracak... Murat Başoğlu'nun abisinin kızıyla olan ilişkisi, ensestin hiç umulmadık kesim ve kişilerle de anılabileceğini gösterip dudakları uçuklattı.

EN SAĞLAM TAZE KAN
Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz EN TAHTI SARSILMAZ DİZİ. Zeyno'yu öldürten hainin Nevzat çıkması, Davut dayının meğer ölmemiş olması... Hiç gevşemiyor. Ama bu sezon ekstra seyir keyfi mevzubahis: Olgun Şimşek, Kimsesiz Yaşar karakterinde döktürüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA