Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Düğme yerine tablet ekran

Teknoloji dünyasındaki gelişmeler kokpitteki düğme dönemine son verdi. Mucit işadamı Elon Musk’ın sahibi olduğu otomobil markası Tesla ile kokpitte dev tablet ekran dönemi başladı

Düne kadar otomotiv dünyasında kokpitteki düğmelerin sayısı ile otomobilin değeri arasında bir bağlantı olduğu düşüncesi hakimdi. Birçok tüketici, düğme sayısı ne kadar fazlaysa, ödediği paranın karşılığını o kadar aldığına inanıyordu. Otomotiv firmaları, bu düşünceden yola çıkarak kokpit tasarımında, düğmeleri öne çıkarıyordu. Tüketiciler, birçok düğmeyi hayatları boyunca hiç kullanmasalar bile, kokpitinde bol düğmesi olan otomobilleri satın almaya devam ettiler.



Ancak, teknoloji dünyasındaki gelişmeler kokpit tasarımlarını değiştirmeye başladı. Mucit işadamı Elon Musk'ın sahibi olduğu otomobil markası Tesla ile düğme dönemi bitti.
Tesla Model S'de düğmeleri ortadan kaldırarak kokpite dev bir tablet yerleştirdi. 17 inçlik dokunmatik tablet ekranıyla klima, navigasyon, müzik sistemi ve sunroof'u kontrol etmek mümkün. Aynı zamanda sürüş ayarları da tablet ekrandan yapılabiliyor. Tesla'nın diğer modelleri X ve Model 3'de de dev tabletler bulunuyor.
Otomotiv dünyasındaki bu değişime diğer markalar da uyum sağladı. Yeni modellerinin kokpitinde tablet ekranlar kullanmaya başladı. Böylece kokpitte kontrol düğmesi döneminin sonuna gelindi.



DÜĞME İSTEYENLER VAR
Ancak, yaşları 50'nin üzerindeki bazı tüketiciler tablet kullanımıyla ilgili sıkıntı yaşıyor. Sürüş esnasında tabletten ayar yapamadıklarından ve dikkatlerinin dağılmasından şikayet ediyorlar. Bakalım otomotiv dünyası bu soruna nasıl çözüm bulacak?

***

50 yıl sonra torun McQuinn tanıttı



Otomotiv dünyasının kalbi şu günlerde Detroit'te atıyor. 2018'in ilk otomobil fuarında sergilenen Ford Mustang Bullitt, hem otomobilseverler hem de sinemaseverler tarafından büyük ilgi gördü. Sınırlı sayıda üretilecek Ford Mustang Bullitt'i ise ünlü aktör Steve McQuinn'in torunu Molly McQueen tanıttı. Steve McQuinn'in başrolünü oynadığı, 1968 tarihli "Bullitt" filminde yer alan Mustang GT, çok sevilmiş ve daha sonra filmin adıyla anılmıştı. Bu efsaneyi canlandırmak için geliştirilen Bullitt'te 475 beygir gücünde 5.0 lt V8 motor bulunuyor.

***

Dünyanın en iyi lüks otomobili



Yenilenen Rolls-Royce Phantom, Türkiye'de yollara çıkmak için gün sayıyor. Yeni Phantom, Kuruçeşme'deki Royal Motors Showroom'unda sergilenecek. İlk olarak 1925 yılında piyasaya sunulan Phantom, dünyanın en iyi lüks otomobillerinden biri olarak kabul ediliyor. Yeni Phantom'un en dikkat çeken özelliklerinden biri de 100 yıl içinde ilk kez yeniden tasarlanan gösterge paneli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA