Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Lüks markaların SUV yarışı

SUV çılgınlığına süper lüks markalar da kayıtsız kalmadı. Porsche’den sonra Jaguar, Maserati, Bentley ilk SUV modellerini satışa sundu. Şimdi sırada Lamborgihini, Aston Martin, Rolls-Royce ve Ferrari var

Dünyada SUV araçlara olan talep her geçen gün artıyor. Bu ilgi otomotiv markalarını da harekete geçirdi. Bugün artık SUV aracı olmayan marka yok. Dünyada yaşanan SUV çılgınlığına süper lüks markalar da kayıtsız kalmadı.
Sporcu lüks markalar arasında SUV pazarına ilk giriş yapan Porsche oldu. Cayenne modelinin gördüğü ilgi diğer süper lüks markaları da harekete geçirdi. Bentley, Jaguar ve Maserati yeni SUV modellerini birbiri ardına otomobil severlerin beğenisine sundular. Şimdi sırada Lamborghini, Rolls Royce, Ferrari ve Aston Martin var.

ALTI YILDIR BEKLENİYOR
Lamborgini altı yıldır beklenen SUV modeli Urus'u kısa bir süre önce tanıttı. İlk kez 2012 yılında Pekin Otomobil Fuarı'nda konsept olarak sergilenen Urus artık yola çıkmaya hazır. 2018 ilkbahar aylarında satışa sunulması planlanan Urus'un satış hedefi ise 3 bin 500 adet. Fiyat etiketinin ise 200 bin dolar olması bekleniyor. Lamborghini'nin ilk SUV modeli olan Urus'un 4.0 lt twin turbo V8 motoru 650 bg güç ve 850 Nm tork üretiyor. Urus, 0'dan 100 km hıza 3.6 saniyede çıkıyor. Aracın maksimum hızı 305 km/s.
SUV segmentine giriş için hazırlık yapan Rolls-Royce ise ilk modelini yaz aylarında özel müşterilerine tanıtacak. İlk teslimatların ise 2019'da yapılması planlanıyor. Alüminyum platform üzerine inşa edilecek araçta Phantom modelinde kullanılan 563 bg güç üreten V12 motor bulunacak.

FERRARİ DE PAZARA GİRECEK
İngiliz marka kod adı Cullinan olan SUV modelinin test sürüşlerini Almanya'daki Nürburgring pistinde gerçekleştiriyor.
Süper lüks otomobil markası Aston Martin de SUV pazarına DBX modeliyle giriş yapacak. DBX'in 2019'da yollara çıkması bekleniyor.
SUV pazarına girecek son marka ise Ferrari olacak. Ferrari, ilk SUV modelini 2020'de üretip, satışa sunacak.
Bu açıklama en yetkili ağızdan Fiat- Chrysler Automobiles CEO'su Sergio Marchionne tarafından yapıldı.
SUV çılgınlığı hız kesmeden devam edecek gibi görünüyor.

TALEBE YETİŞEMİYORLAR
Lüks markaların ürettiği SUV modeller beklenin üzerinde taleple karşılaştı. 2016 yılında ilk SUV modeli Levante'yi satışa sunan Maserati, talebi karşılayabilmek için Torino'da bulunan fabrikasındaki üretimi iki katına çıkardı. Levante için özel olarak kurulan yeni üretim hattında, çift vardiya üretim yapılırken, 550 yeni işçi istihdam edildi.
Aynı şekilde Bentley'in ilk SUV modeli Bentayga da yok satıyor. Bentayga'ya olan yoğun talep, markanın toplam global satışlarına da yansıdı. Bentley, 2016 ve 2017'de rekor satışlara ulaştı.
Diğer lüks markaların da piyasaya çıkacak lüks SUV modellerinin de aynı şekilde büyük taleple karşılaşacağı tahmin ediliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA