Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Elektrikli spor otolar geliyor

Elektrikli modasına spor otomobil markaları da katıldı. Tesla'nın başarısını gören Porsche, Lamborghini, Aston Martin ve Ferrari gibi efsane markalar, elektrikli otomobiller üretmeye hazırlanıyor. Hatta Porsche, tüm ürün gamını büyük ölçüde elektrikli yapmayı hedefliyor. Marka 2022 yılına kadar elektrikli otomobiller için 6 milyar euro yatırım yapacak.
Porche'nin yüzde 100 elektrikli modeli Mission E, sistem gücü 600 bg. Otomobil 0'dan 100 km hıza 3.5 saniyeden daha az sürede çıkabiliyor.

15 DAKİKADA ŞARJ OLACAK
500 kilometre menzile sahip otomobilin şarj olma süresi de son derece düşük: 800 voltluk sistem gerilimi sayesinde, otomobilin 15 dakika şarj olması yeterli.
Lamborghini'nin gelecekte üreteceği elektrikli süper spor otomobillerin tasarım konsepti olan Terzo Millenio'yu Paris'te düzenlenen 33'üncü Uluslararası Otomobil Festivali'nde sergiledi.
Lamborghini Cento Stile tarafından gerçekleştirilen ve geçen yıl ABD'de tanıtılan Terzo Millenio, yarının tasarım ve teknoloji teorilerini fiziksel olarak canlandırıyor.

FERRARİ DE MODAYA UYDU
Elektrikli otomobil üretmeye hazırlanan bir başka marka da Ferrari. İtalyan spor otomobil markasının, ilk elektrikli aracını ne zaman piyasaya süreceği belli değil. Ancak, FCA (Fiat Chrysler Automobiles) CEO'su Sergio Marchionne, Detroit Otomobil Fuarı'nda elektrikli otomobil projesi hakkında ipucu verdi. Sergio Marchionne yaptığı açıklamada "Elon Musk'ı küçümsemek istemem. Ama eğer o yapabildiyse biz de yapabiliriz" demişti.
İngiliz otomobil markası Aston Martin'de elektrikli furyasına katılma kararı aldı. 2025 yılına kadar her modelinin elektrikli versiyonunu tanıtmayı planlayan marka, yepyeni elektrikli modelini ise 2019'da sunmaya hazırlanıyor. Dört tekerlekten çekişli 800 bg gücündeki RapidE, markanın ilk elektrikli modeli olacak. 2015'te konsept olarak tanıtılan RapidE, sadece 155 adet üretilecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA