Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Dünyanın en pahalı SUV’si Türkiye’de

Dünyada SUV araçları sevdi. Küresel SUV araç pazarı son dört yılda yüzde 67.4 büyüdü. 2014 yılında 16.6 milyon adet olan satışlar, 2017 yılında 27.8 milyon adete yükseldi. Pazar payı ise aynı dönemde yüzde 22.4'den yüzde 34.0'a çıktı.
SUV araçlara olan talep, otomotiv markalarını da harekete geçirdi. Bugün artık her marka SUV üretmeye başladı.
Bu rüzgardan lüks markalar da etkilendi. Porsche, Bentley, Jaguar, Maserati SUV modellerini otomobilseverlerin beğenisine sundular. SUV modasına uyan Rolls-Royce da geçtiğimiz günlerde yeni modeli Cullinan'ı tanıttı. Rolls- Royce Cullinan, 2018 sonu ya da 2019 başı gibi satışa sunulacak. Ardından, Lamborghini, Ferrari ve Aston Martin'in SUV modelleri yola çıkacak.
Rolls-Royce Cullinan piyasaya sunulmadan dünyanın en pahalı SUV modeli unvanını ele geçirdi. Cullinan'ın Avrupa'daki satış fiyatının 325 bin dolardan başlaması bekleniyor. Opsiyonlarla birlikte fiyatın 350 bin doların üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

SADECE ALTI ARAÇ GELDİ
Cullinan'ın Türkiye'deki fiyatı ise 1 milyon euro'dan başlayacak. Türkiye distribütörlüğünü Royal Motors'un yaptığı Rolls-Royce Türkiye'ye sadece altı adet Cullinan ayırmış. 2019 Şubat ayında Türkiye'ye gelecek bu özel otomobile altı şanslı sahip olabilecek.
Rolls-Royce Cullinan'dan sonra en pahalı ikinci SUV ise Bentley Bentayga. İngiliz markanın SUV modeli Bentayga'nın satış fiyatı 200 bin dolardan başlıyor. Opsiyonlarla birlikte fiyat 245 bin dolara kadar yükseliyor.
2018'de satışa sunulacak Lamborghini'nin SUV modeli Urus'ın fiyatı 200 bin dolardan başlayacak. Ferrari'nin 2019-2020'de satışa sunmayı planladığı SUV modelinin fiyatı henüz bilinmiyor. Ancak, fiyatın 300 bin dolar olacağı tahmin ediliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA