Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Mille Miglia ile geçmişe yolculuk

Dünyadaki efsanevi yarışlar arasında kendine yer eden Mille Miglia, bu yıl 16-19 Mayıs tarihleri arasında düzenlendi. Binlerce otomobil tutkunun izlediği yarışma büyük heyecana sahne oldu.
İtalyan Alpleri'nin eteklerindeki Brescia'dan başlayıp Roma'da son bulan yarışmaya 450 takım katıldı. İlk kez 1928 yılında Mille Miglia'da yarış kazanan Alfa Romeo, aradan geçen 90 yılın ardından, rekor kırarak ilk üçte kendisine yer edindi.
Bu yıl yarışı kazanan Tonconogy- Ruffini ekibi yönetimindeki otomobil, Alfa Romeo 6C 1500 GS Testa Fissa olurken, ikinciliğe Stabilimenti Farina tarafından tasarlanan, 1928 model Alfa Romeo 6C 1500 Super Sport modeli oturdu. Alfa Romeo Storico Müzesi'ni süsleyen bu otomobil, Giovanni Moceri ile Daniele Bonetti pilotajında ikinciliği hak ederken, aynı zamanda FCA Klasik Otomobiller koleksiyonun bir parçası olarak da dikkat çekiyor. Üçüncülüğü elde eden model ise Vesco Guerini'nin direksiyonda olduğu Alfa Romeo 6C 1750 SS Zagato'ydu.
İtalyan spor otomobil markası Ferrari'nin kurucusu Enzo Ferrari'nin "dünyanın en güzel yarışı" olarak tanımladığı Mille Miglia, bu unvanı sonuna kadar hak ediyor. Yarışmaya katılan birbirinden güzel klasik otomobiller, üç gün boyunca Kuzey İtalya'nın güzel manzaraları eşliğinde yollarda geçit yapıyor. Otomobil tutkunlarını adeta yıllar öncesine götürüyor.
Adını parkurun uzunluğundan alan Mille Miglia, "Bin Mil" anlamına geliyor. İlk kez 85 yıl önce 1927 yılında gerçekleşen yarış, İkinci Dünya Savaşı'na kadar aralıksız düzenlendi. Savaş sonrasında yeniden yapılmaya başlanan yarışma ölümlü kazalar nedeniyle, 1957 yılında alınan bir kararla iptal edildi.
Ardından 20 yıl aradan sonra 1977'de tekrar düzenlenmeye başlandı. İlki 91 yıl önce gerçekleşen Mille Miglia'ya 1957 model ve öncesinde Mille Miglia'ya katılmış ve yarışmış klasik otomobiller katılabiliyor. Mille Miglia, uzun yıllar "dünyanın en güzel yarışı" olmayı sürdürecek gibi görünüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA