Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Otoparkı kendi seçip ücretini ödeyecek

Teknoloji şirketleri sürücülerin hayatını kolaylaştıracak çalışmalar yapıyor. Örneğin, gelecekte otomobiller otoparkını kendi seçip, sanal işlemle park ücretini ödeyecek. Bozuk para ya da park biletini kaybetme endişesi de ortadan kalkacak

Park yeri aramak, otopark ücretini ödemek pek çok sürücü için bir angarya. Teknoloji şirketleri, park etmeyi angarya olmaktan çıkaracak çalışmalar yapıyor. Buna göre gelecekte otomobiller, yakınlarındaki otoparklarla doğrudan iletişime geçecek ve en iyi şartları görüşecek. Otomobil seçilen otoparkın girişine geldiğinde, giriş bariyerine kendisini tanıtacak ve sürücünün otomattan bir bilet almasına gerek olmadan giriş bariyeri yukarı kalkacak. Araç çıkış bariyeri ile zaten iletişime geçtiğinden ve sanal işlemle park ücretini ödediğinden, sürücü otoparktan hemen çıkabilecek. Vakit kaybı yaşanmayacak. Ayrıca sürücülerin üzerlerinde bozuk parayı hazır tutması ya da park biletini kaybetmekten endişe etmesi gerekmeyecek. Bu yeni sistem üzerinde çalışmalarını sürdüren iki şirket, Bosch'un Renningen araştırma kampüsüne ve Münih'teki Siemens kampüsüne birer prototip kurdu.

EN UYGUN İSTASYONU SEÇİYOR
Yapılan çalışmalar sadece bununla sınırlı değil. Bosch, e-otomobil şarj etme sürecini iyileştirmek üzere enerji tedarikçisi EnBW ile çalışma yürütüyor. Buradaki amaç, müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik tüm süreci özelleştirmek, bunun neticesinde müşterilerin uygun gördüğü şarj servislerini seçebilmesini, rezerve edebilmesini ve ödemesini yapabilmesini sağlamak.
Örneğin operatör, Bosch tarafından otomobiller için geliştirilen yazılımı, şarj istasyonlarının ve yenilenebilir kaynaklardan sağlanan çevreci elektriğin uygunluk durumu ve diğer seçeneklerle kıyaslayarak, müşterilere şeffaf fiyatlandırma modelleri sunan bir akıllı şarj istasyonu yöneticisiyle birleştirebilir. Bu servis, diğer müşteri tercihlerinin de denklemin içerisinde yer almasını sağlayabilir. Örneğin, küçük çocukları olan ve kahve seven bir müşteri, yakınlarında oyun parkı ve kafe bulunan bir şarj istasyonunu tercih edebilir. Bu yeni sistemle ilgili ilk denemeler halen devam ediyor.

14 SANİYEDE ÜSTÜ AÇILIYOR
İngiliz lüks otomobil üreticisi Aston Martin, yeni DBS Superleggera Volante modelini tanıttı. Markanın tarihindeki en hızlı üstü açık modeli olan DBS Superleggera Volante, 5.2 litre motor hacmi ve 725 beygirlik gücüyle 340 km/h hıza ulaşabiliyor. Sekiz ileri otomatik şanzıman ile kombine edilen V12 motor, 3.6 saniyede 0'dan 100 km/s hıza çıkabiliyor. DBS Superleggera Volante'nin, 2019'un üçüncü çeyreğinde üretilmesi planlanıyor. DBS Superleggera Volante, farklı tasarımı ile dikkat çekiyor. Hava akışını maksimum seviyeye çıkaran hava giriş kanalları otomobilin aerodinamik yapısını destekliyor.

EŞSİZ BİR ATMOSFER
DBS Superleggera Volante'nin 8 farklı tavan rengi seçeneği bulunuyor. Otomobilin üstü 14 saniyede açılıp kapanabiliyor. 8 inçlik multimedya sistemi, ısıtmalı koltuklar ve karbon fiber ön cam çerçevesi gibi donanımlarla zenginleştirilebilen DBS Superleggera Volante'de kişiselleştirilebilir geniş opsiyon seçenekleri bulunuyor.
Aston Martin Genel Müdürü Marek Reichman yeni model ile ilgili yaptığı açıklamada "DBS Superleggera, muhteşem hatta sıra dışı performansa sahip olan bir otomobildi. Volante adlı üstü açılabilir versiyonunda da bu performansı koruyarak buna bir de tavansız ve eşsiz atmosferde bir sürüş imkanı ekledik. Eşsiz sürüş dinamikleri, etkileyici bir tasarım, Aston Martin'in 5.2 litrelik V12 motorunun muhteşem sesi gibi şeyler göz önüne alırsanız bu aracın gerçekten eşsiz bir sürüşe sahip olacağına katılacaksınızdır. Volante isminin geleneklerini bu araçta yaşatmaya devam ettiğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA