Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SELAHATTİN DÖNMEZ

5 günde 3 kilo hem de yağdan

Yılın ilk haftasında size 5 günde 3 kg yağ verdiren detoks önerilerimle hem bağışıklık sisteminizi güçlendirecek hem de kısa sürede 3 kilo yağdan da kurtulacaksınız

Sizlerin de bildiği gibi kış hem hastalıkların kol gezdiği hem de bağışıklık sisteminin zayıf düştüğü bir dönem. Bu dönemde metabolizmamız direkt etkilenir. Yeme davranışımız değişir ve soğuk havada ısınmak için şekerli besinlerden enerjiye ihtiyaç duyarız.
Soğuk kış mevsiminde direncimizi arttıran, gücümüze güç katan 1 hafta süresince evde kolayca hazırlayabileceğiniz detoks kürleri ile hem 3 kg yağ kaybederek zayıflayıp hem de iştahımızı dengeleyebiliriz.
B ve T hücreleri bağışıklık sisteminde savunucu görev yapar. Eğer bu hücreleri dengeli besler ve yaşamasını sağlarsak işte o zaman bağışıklık sistemimiz harekete geçer ve sürekli olarak bizi hastalıklardan korur. Eğer vücut savunma sistemimizi güçlü tutarsak kalp hastalıkları, kanser, yaşa bağlı otoimmün sistem hastalıkları ve solunum yolu enfeksiyonlarından da korunuruz.
Bağışıklık sistemi vücuda giren milyonlarca mikropu tanıyor. Vücut kendisi kimyasallar üreterek savaşıyor ve eğer bir daha aynı mikrop vücuda girerse tanıyıp, hemen onu yok edecek hazırda yani hafızasında bulunan özel salgılanan kimyasalı hücum ettirerek yok olmasını sağlıyor.
Karaciğer detoksifikasyonun merkezidir. Faz 1 ve faz 2 enzimleri, vücuda alınan tüm toksik bileşiklerin bir dizi kimyasal reaksiyondan geçirerek farklı bileşiklere çevrilip, böbreklere oradan da idrar yolu ile atımını sağlar. Detoksifikasyon mekanizmalarının çalışması için, antioksidan içeriği yüksek sebze ve meyvelerle beslenmeliyiz. O zaman karaciğerde bu enzimler aktif hale gelir. Ve vücudun kaldırabileceğinden fazla alınan zararlı maddelere karşı savaş veren bu enzimler sayesinde toksinler hücrelerimize zarar vermeden, vücutan uzaklaştırılır.

7 GÜNDE TAZELENİN
SABAH AÇ KARNINA BAL VE PROPOLİS KÜRÜ: Bal ve arı ürünleri içerdikleri doğal antioksidanlar sayesinde toksin atıcı, detoksifike edici ve bağışıklığı güçlendiricidir. Bu ürünler, 60 ve üzeri değişik bakteri, rubella virüsü, mantar ve parazitlere karşı yok edici özellikte olduğundan doğal ilaç gibi davranan mucizevi bir besindir. Bal, pH değerinin düşük olması ve içinde doğal olarak bulunan glikoz oksidaz enzimi sayesinde bakteriyel enfeksiyonların oluşmasını önleyici etki yaratır. Her gün sabah aç karnına 1 tatlı kaşığı bal ve propolis karışımını 1 su bardağı ılık su ile tüketin.
ARA ÖĞÜNDE TAZE MEYVE İLE KAVRULMAMIŞ KURUYEMİŞ: Kuruyemişler; badem, fındık, fıstık çeşitleri, ceviz, kabak ve ay çekirdeği ilk aklımıza gelenler. Bu yiyeceklerin en önemli özelliği prebiyotik etki ile bağırsakları düzenlemeleri ve içerdikleri sağlıklı yağ asitleri sayesinde enfeksiyon karşı koruyucu olmalarıdır. Kuruyemişler vücutta hücresel savaşçılar olan antikorların sürekli üretilmesinde önemli görev üstlenirler. Taze meyvelerden kivi, mandalina, karpuz, taze incir, portakal, greyfurt, çilek, nar ve mor erik çeşitlerinde bulunan yüksek C vitamini ve onlarca farklı çeşitte antioksidan sayesinde kuruyemişlerle beraber yendiğinde çok daha etkin bağışıklık sistemi sağlamanıza yardımcı olur. Her gün ara öğünlerde 1 avuç kavrulmamış fındık veya badem veya kabak çekirdeği içi yanına 1 adet kivi veya 2 mandalina veya 1 portakal yemeyi ihmal etmeyin.
GECE YATMADAN ÖNCE TAZE ZENCEFİL: Her gün 1 ceviz büyüklüğünde taze zencefil kullanın; bağışıklık sisteminizi güçlendirsin, lenf sisteminizin temizlenmesine etki ederek, toksinlerin atılmasına ve ödeminizin azalmasına yardımcı olsun. Zencefili 1 büyük yeşil elma ile birlikte katı meyve sıkacağından geçirerek tüketin.
AKŞAM YEMEĞİNDEN SONRA TARÇINLI SU İÇİN: Formül çok basit. Her akşam yemek sonrasında 1 su bardağı sıcak su içine yarım çay kaşığı toz tarçını iyice çözdürdükten sonra oda sıcaklığında soğutup için. Düzenli olarak her akşam yemekten sonra bu basit formülü yaptığınızda kan şekeri dengelenecek, kolesterol düşecek ve vücudun toksinlerinden arınması da hızlanacak. Alternatif tıpta gaz söktürücü, karın ağrılarını giderici olarak kullanılan tarçının aslında çok daha fazla özelliği olduğunu de söylemeliyim.
KAHVALTIDA 1-2 ÇAY KAŞIĞI ARI POLENİ: Arı poleninin insanın sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için gerekli tüm elementleri taşıyan mükemmel bir besin kaynağı olduğunu belirtmeliyim. Arı poleni ve bal karışımından yılın her mevsimi günde 1-2 çay kaşığı süt veya bol su ile tüketmenizi tavsiye ederim.

YAĞ YAKAN DETOKS DİYETİ

AÇ KARNINA:
1 su bardağı ılık suda 1 tatlı kaşığı bal ve propolis karışımını eritin için.

KAHVALTI:
1 su bardağı taze sıkılmış nar suyu veya taze sıkılmış portakal-mandalina karışım suyu
2 yumurtalı omlet
1 çay kaşığı arı poleni
1 avuç içi kadar ceviz içi
Taze dereotu, taze maydanoz, taze nane, kırmızı biber, yeşil biber, salatalık

ARA:
1 avuç içi kadar çiğ fındık yanına 2 adet mandalina

ÖĞLE:
1 tabak zeytinyağlı lahana veya kereviz veya pırasa yemeği
1 kase bulgur pilavı
1 su bardağı ayran
Az zeytinyağlı havuç taze maydanoz salatası

ARA:
1 avuç içi kadar çiğ badem yanına 1 kase nar

AKŞAM:
1 kase tarhana çorbası veya mercimek çorbası
1 avuç içi kadar ceviz içi
Az yağlı, nar ekşili roka domates salatası
Yemeğin ardından 1 su bardağı sıcak suya yarım çay kaşığı tarçını karıştırın ve su ılındıktan sonra hemen için.

YATMADAN ÖNCE:
1 adet yeşil elma ile 1 ceviz büyüklüğünde taze zencefili katı meyve sıkacağında sıkıp için.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA