2018 Dünya Kupası'na 1 gün kaldı

Tüm dünyanın merakla beklendiği 2018 Dünya Kupası’na bir gün kaldı. Dört yılda bir düzenlenen, futbolun en büyük organizasyonu 14 Haziran Perşembe günü 18.00’da ev sahibi Rusya ile Suudi Arabistan arasında oynanacak karşılaşma ile başlayacak.

Giriş Tarihi: 13.06.2018 00:30 Güncelleme Tarihi: 13.06.2018 01:44
2018 Dünya Kupası'na 1 gün kaldı

Rusya'nın ev sahipliğini yapacağı 2018 Dünya Kupası'nın başlamasına bir gün kaldı. Futbolun en önemli organizasyonu, 14 Haziran ile 15 Temmuz tarihleri arasında organize edilecek.

32 takımın 8 grupta mücadele edeceği turnuvada, karşılaşmalar Rusya'nın 11 şehrinde bulunan 12 stadyumda oynanacak.

EN PAHALI TAKIM FRANSA

2018 Dünya Kupası'na katılacak takımlar arasında en pahalı kadroya sahip olan ülke Fransa. Piyasa değeri 1,008 milyar Euro olan Fransa'yı 1,004 milyar Euro'luk değeriyle İspanya takip ediyor.

CRISTIANO RONALDO – LIONEL MESSİ REKABETİ

Geride kalan 10 yılda dünya futboluna hükmeden Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi arasındaki rekabet, 2018 Dünya Kupası'nın da en çok dikkat çeken çekişmelerinden biri olarak görülüyor. Ronaldo, 2017-18 sezonunu UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu olarak tamamlarken Messi ise La Liga şampiyonluğunu kazandı. 2008 yılından bu yana, futbolun en prestijli ödüllerinden biri olan Ballon D'or'u, bu ikili dışında hiçbir futbolcu kazanamadı. Messi ve Ronaldo'nun ödülü almadığı son yıl olan 2008'de, Milan'da forma giyen Brezilyalı futbolcu Kaka, ödülün sahibi olmuştu.

Milli takım formasıyla şampiyonluk sevinci yaşamayı başaramayan Messi, 2014 Dünya Kupası'nda takımını finale kadar taşımış ancak Almanya, uzatmalar sonucunda Arjantin'i Mario Götze'nin attığı golle 1-0 mağlup ederek mutlu sona ulaşan taraf olmuş, Messi, turnuvanın En Değerli Oyuncusu seçilmişti. Yıldız oyuncu, milli takım formasıyla 2015 ve 2016 yıllarında Copa America finalinde Şili karşısında mağlup olmuş, 2016'da oynanan finalin ardından milli takımı bıraktığını açıklamıştı. Teknik heyet ve takım arkadaşlarının ısrarı üzerine milli takıma geri dönen Messi, Dünya Kupası Eleme Grupları son maçında Ekvator karşısında hat-trick yaparak ülkesine hem 3-1'lik galibiyeti getirmiş hem de Dünya Kupası biletini kazandırmıştı. Portekizli yıldız Ronaldo ise 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ülkesiyle şampiyonluk sevinci yaşamayı başarmıştı.

FUTBOLUN YÜKSELEN DEĞERİ MOHAMED SALAH

Messi-Ronaldo ikilinin ardından turnuvanın merakla beklenen ismi Mısır'ın parlayan yıldızı Mohamed Salah. Bu sezon Liverpool formasıyla çıktığı 52 maçta 44 gol atan ve takımının UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finale yükselmesinde en büyük payın sahibi olan 25 yaşındaki oyuncu, Real Madrid'le karşılaştıkları final maçında Sergio Ramos tarafından sakatlanmıştı. Buna karşın çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Salah'ın, ülkesinin turnuvadaki ilk maçı olan Uruguay karşısında sahaya çıkıp çıkmayacağı belirsizliğini koruyor. Öte yandan sadece Mısır değil, tüm dünyada, organizasyonunun en merak edilen isimlerinden biri olarak Salah'ın performansı, Dünya Kupası'nın hikayesini yazacak etkenlerden biri olacak.

GRUPLAR

A Grubu: Rusya – Mısır – Suudi Arabistan – Uruguay

B Grubu: İran – Fas – Portekiz – İspanya

C Grubu: Avustralya – Danimarka – Fransa – Peru

D Grubu: Arjantin – Hırvatistan – İzlanda – Nijerya

E Grubu: Brezilya – Kosta Rika – Sırbistan – İsviçre

F Grubu: Almanya – Meksika – Güney Kore – İsveç

G Grubu: Belçika – İngiltere – Panama – Tunus

H Grubu: Kolombiya – Japonya – Polonya - Senegal

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.