Dünya Kupası şovla başladı

2018 Dünya Kupası’nda perde farklı açıldı. A Grubu’nun ilk kapışmasında Rusya, zayıf rakibi Suudi Arabistan’ı, Gazinskiy, Cheryshev (2), Artem Dzyuba ve Aleksandr Golovin’in golleriyle mağlup etti

Giriş Tarihi: 15.06.2018 00:38 Güncelleme Tarihi: 15.06.2018 08:58
Dünya Kupası şovla başladı

Dünya Kupası'nın açılışında kimsenin yüksek kalite bir futbol resitali beklemediği kesindi ama Ruslar attıkları güzel gollerle maçı keyifli hale getirdi. Özellikle 1996 doğumlu Golovin'in attığı nefis pasları güzel bir frikik golüyle süslemesi turnuvanın öne çıkan ilk genç oyuncusu olmasını sağladı. 5 golün 3'ünü yedekten gelen oyuncuların atması ise enteresan oldu. Real Madrid altyapılı Cheryshev, hem takımını rahatlatıp 2-0'ı getiren golde, hem de uzatmalarda kapanışı yaptığı nefis vuruşla gözümüzün pasını sildi. Suudilerin, Almanya karşısındaki hazırlık mücadelesindeki direncin yarısını bile gösterememesi hayal kırıklığı oldu. Rusya 5-0'lık galibiyet sonrası ilk 2 yolunda az da olsa avantaj sağladı, şimdi ise gözler bugünkü Uruguay- Mısır mücadelesinde olacak.

GOLOVİN İLK MAÇINDA PARLADI
Rusya'nın yeni yıldızı Aleksandr Golovin, 1986'dan bu yana Dünya Kupası'nda Rusya adına bir maçta iki asist yapan ilk isim oldu. Avrupa devlerinin de peşinden koştuğu 22 yaşındaki yıldız güzel oyununu kapanış golüyle süsledi.

EV SAHİBİ GELENEĞİ YİNE BOZULMADI
Dünya Kupası tarihinin bir geleneği daha Rusya'da devam etti. 22'inci Dünya Kupası'nda da ev sahibi ülke, oynadığı maçı kaybetmedi. Düne dek 15 ev sahibi maçlarını galip tamamlarken, 6'sı ise maçını berabere bitirmişti. Rusya da Suudi Arabistan'ı mağlup ederek geleneği bozmadı.
Dzagoev sakatlandı

CHERYSHEV GOLÜ ATTI
Rusya'nıN en önemli oyuncularından olan Alan Dzagoev, geçirdiği sakatlık sonrası maçı tamamlayamadı. Sağ bacak üst arka kasından problem yaşayan CSKA Moskova'lı oyuncunun oldukça üzgün olduğu gözlenirken, 24. dakikada yerini Denis Cheryshev'e bıraktı. Oyuna giren Cheryshev, ise 43 ve 90. dakikalarda iki gol kaydetti.



TOP TOPLAYICILAR TATAR KIZLARIYDI
Dünya Kupası'nda açılış maçının top toplayıcılarının tamamı Tatar kızıydı. Moskova'nın 800 kilometre uzağındaki Agryz adlı 19 bin nüfuslu kasabadan seçilen kızlar, Rusya-Suudi Arabistan maçında kenarda görev yaptı. 13 ila 16 yaşları arasında değişen 14 top toplayıcı kızın antrenörü Ildar Idiyatov, "Onlar için bir peri masalı gibiydi" ifadelerini kullandı.

1
Denis Cheryshev Dünya Kupası tarihinde açılış maçında oyuna sonradan dahil olup gol atan ilk isim oldu.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.