Aleksandar Kolarov’un füzesiyle 3 puan Sırbistan’ın

Giriş Tarihi: 18.06.2018 00:24 Güncelleme Tarihi: 18.06.2018 06:50
Aleksandar Kolarov’un füzesiyle 3 puan Sırbistan’ın
Tarihlerınde ilk kez karşı karşıya gelen iki ülkenin mücadelesinde Sırbistan, Kosta Rika'yı Kolarov'un 56. dakikadaki müthiş frikik golüyle 1-0 yendi ve E Grubu'na 3 puanla giriş yaptı. Dünya Kupası'nda oynadığı son 4 maçın üçünde kalesini gole kapatan Kosta Rika dün aynı başarıyı gösteremedi. Karşılaşmanın uzatma bölümünde Matic ile Kosta Rika yardımcı antrenörü Luis Marin arasında kısa süreli bir top gerilimi yaşandı.

DETAY

Kolarov'un golü, 2018 Dünya Kupası'nda atılan 3. frikik golü (Ronaldo, Golovin) oldu. 2014 Dünya Kupası'nın tamamında aynı sayıda frikik golü atılmıştı.
Sezonu Beşiktaş'ta tamamlayıp Çin'in Guangzhou takımına giden Sırp Tosic dün 90 dakika sahadaydı. Yüzde 84 pas isabeti ile oynadı.

KRSTAJİC'TEN MUTLUSU YOK
Sırbistan Teknik Direktörü Krstajic'in 3 puan sevinci görülmeye değerdi. Oyuncusu Ivanovic'in ağzını sıkarak mutluluğunu sergileyen Mladen Krstajic, "Takım olmak önemli. Böyle devam edeceğiz" dedi.

BİR GÖRÜŞ: GÜRCAN BİLGİÇ

Sabır ve doğru oyun!
İlk maçın tedirginliği içinde olmalarına rağmen, basit hatalarla pozisyonlar bulup, beceriksizce harcayan oyuncular vardı karşımızda. Yetenek sınırlarını çizmiş iki teknik adam, tempoyu mümkün olduğunca düşük tutarak, fırsat pususuna yatırdılar takımlarını. Sırpların aklımızda kalan top virtüözleri yoktu sahada. Fizik olarak gelişmiş, mücadele olarak istekli olanlarla oyunu kendi ellerine aldılar ama savunma yaparken rakibi bıktıran bir takımdı Kosta Rika. Muhtemelen bu özellikleri ile İzlanda ile de çekişeceklerdir. Taktiğin önüne geçen oyun disiplini içinde Kolarov'un müthiş frikiği ile devran döndü elbette. Roller değişti, risk alma sırası da. Brezilya'nın olduğu bir grupta sabır ve akıl oyununu tercih eden ve bundan vazgeçmeyen Sırp takımının doğru bir 90 dakika oynadığının altını çizelim. Ama iki takım da "Bir şeyler yaparlar" dedirtemedi bize bu maçta.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.