İngiltere, Tunus karşısında kabustan geç uyandı

İngiltere, 2018 Dünya Kupası G Grubu maçında, Tunus'u 2-1 mağlup etti. İngiltere karşılaşmanın 11. dakikasında Harry Kane'in golüyle 1-0 öne geçerken Tunus bu gole 35. dakikada Ferjani Sassi'nin penaltıdan bulduğu golle karşılık verdi. Maçın skorunu tayin eden gol ise 90+1'de Kane'den geldi. Yıldız oyuncu milli formayla çıktığı 25. maçında 15. golünü attı. İngiltere Milli Futbol Takımı tarihinde 25 maçta Kane'den daha fazla gol atmayı başaran tek isim 20 golle Gary Lineker'di.

Giriş Tarihi: 18.06.2018 23:19 Güncelleme Tarihi: 19.06.2018 00:01
İngiltere, Tunus karşısında kabustan geç uyandı

Rusya'da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası'ndaki G Grubu maçında İngiltere, Tunus'u 2-1 yendi.

TUNUS 1 - 2 İNGİLTERE (MAÇ SONUCU)
Tunus 0 - 1 İngiltere, 11' Harry Kane
Tunus 1 - 1 İngiltere, 35' Ferjani Sassi (p)
Tunus 1 - 2 İngiltere, 90+1' Harry Kane

Kasımpaşa'nın stoperi Syam Ben Youssef'in de görev aldığı Tunus savunmasına yüklenen İngiltere, 11. dakikada 1-0 öne geçti. Tunus kalecisi Hassen, Stones'un kornerden gelen ortaya yaptığı kafa vuruşunda topu kurtardı ancak Kane, kale çizgisinin önünde kalan meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1.

Tunus kalecisi Hassen, sol omzundan yaşadığı sakatlık yüzünden yerini 16. dakikada Ben Mustapha'ya bırakmak zorunda kaldı.

Tunus, Walker'ın ceza sahasında Fakhreddine Ben Youssef'e dirseğiyle yaptığı müdahale sonrası penaltı kazandı. Topun başına geçen Sassi, 35. dakikada durumu 1-1'e getirdi.

İkinci yarıda oyunu Tunus'un sahasına yıkan İngiltere, aradığı golü 90+1'inci dakikada buldu. Kane, kornerden gelen ve Maguire'ın kafasından seken topa, uzak direkte yaptığı kafa vuruşuyla İngiltere'nin sahadan 2-1 galip ayrılmasını sağladı.

Stat: Volgograd Arena
Hakemler: Wilmar Roldan, Alexander Guzman, Cristian De La Cruz (Kolombiya)
Tunus: Hassen (Dk. 16 Ben Mustapha), Meriah, Syam Ben Youssef, Bronn, Maaloul, Skhiri, Badri, Sassi, Fakhreddine Ben Youssef, Khazri (Dk. 85 Khalifa), Sliti (Dk. 73 Ben Amor)
İngiltere: Pickford, Walker, Stones, Maguire, Trippier, Dele Alli (Dk. 80 Loftus-Cheek), Henderson, Lingard (Dk. 90+3 Dier), Young, Sterling (Dk. 68 Rashford), Kane
Goller: Dk. 11 ve 90+1 Kane (İngiltere), Dk. 35 Sassi (penaltı) (Tunus)
Sarı kart: Dk. 33 Walker (İngiltere)

İNGİLTERE, AFRİKA TAKIMLARINA KAYBETMİYOR

İngiltere Milli Futbol Takımı, Dünya Kupası'nda hiçbir Afrika takımına kaybetmedi. Şimdiye dek 6 kez Afrika takımlarıyla Dünya Kupası'nda karşılaşan İngiltere bu maçların 3'ünden galibiyetle ayrılırken 3 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. İngilizler bu maçların 5'inde kalelerini gole kapadı. Öte yandan Tunus Milli Futbol takımı, tarihinde oynadığı 12 Dünya Kupası karşılaşmasında sadece 1 kez kalesini gole kapamayı başarabildi.

İNGİLTERE ELEME MAÇLARINDA KAYBETMEDİ

İngiltere Milli Takımı'nın eski savunma oyuncularından Gareth Southgate'in teknik direktörlüğünü yaptığı İngiltere, Avrupa elemelerinde Slovakya, İskoçya, Slovenya, Litvanya ve Malta ile mücadele etti. Elemelerde çıktığı 10 maçın 8'inden galip ayrılan ve beraberliklerini İskoçya ve Slovenya deplasmanlarında alan İngiltere, F Grubu'nu 26 puanla namağlup lider tamamlayarak 2018 Dünya Kupası'na katılım hakkı kazandı. Eleme maçlarında rakip ağları 18 kez havalandırırken kalesinde sadece 3 gole izin veren İngiltere, Rusya 2018 biletine şu sonuçlarla ulaştı.

TUNUS'UN ELEME MACERASI

Tunus'un eski milli futbolcularından Nabil Maaloul'un çalıştırdığı Tunus, Afrika elemeleri 2. turunda Moritanya'yı iki maçta da 2-1 mağlup ederek 3. turda grup aşamasına kaldı. Üçüncü turda Demokratik Kongo, Gine ve Libya ile mücadele eden Tunus, 6 maçta 4 galibiyet ve 2 beraberlik ile 14 puan toplayıp, namağlup lider olarak 2018 Dünya Kupası vizesi aldı. Her iki turda toplam 8 maçta 15 gol atan ve kalesinde 6 gol gören Tunus, Rusya 2018 biletini şu sonuçlarla elde etti.

TAKIMLARIN DÜNYA KUPASI KADROLARI

İNGİLTERE

Kaleciler: Jack Butland (Stoke City), Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Burnley)

Defans: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Gary Cahill (Chelsea), Fabian Delph (Manchester City), Phil Jones (Manchester United), Harry Maguire (Leicester City), Danny Rose (Tottenham Hotspur), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Tottenham Hotspur), Kyle Walker (Manchester City), Ashley Young (Manchester United)

Orta saha: Dele Alli (Tottenham Hotspur), Eric Dier (Tottenham Hotspur), Jordan Henderson (Liverpool), Jesse Lingard (Manchester United), Ruben Loftus-Cheek (Chelsea)

Forvet: Harry Kane (Tottenham Hotspur), Marcus Rashford (Manchester United), Raheem Sterling (Manchester City), Jamie Vardy (Leicester City), Danny Welbeck (Arsenal)

TUNUS

Kaleci: Farouk Ben Mustapha (Al Shabab), Moez Hassen (Chateauroux), Aymen Mathlouthi (Al Baten)

Savunma: Rami Bedoui (Etoile du Sahel), Yohan Benalouane (Leicester City), Syam Ben Youssef (Kasımpaşa), Dylan Bronn (Gent), Oussama Haddadi (Dijon), Ali Maaloul (Al Ahly), Yassine Meriah (CS Sfaxien), Hamdi Nagguez (Zamalek)

Orta saha: Anice Badri (Esperance), Mohamed Amine Ben Amor (Al Ahli Riyadh), Ghaylene Chaalali (Esperance), Ahmed Khalil (Club Africain), Saifeddine Khaoui (Troyes), Ferjani Sassi (Al Nasr), Ellyes Skhiri (Montpellier), Naim Sliti (Dijon), Bassem Srarfi (Nice)

Forvet: Fakhreddine Ben Youssef (Al Ittifaq), Saber Khalifa (Club Africain), Wahbi Khazri (Rennes)

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.